Romi iz romskega naselja Kamenci so imeli čistilno akcijo

Čistilne akcije se je udeležilo lepo število Romov, med njimi je bilo tudi veliko otrok, ki so z akcijo spoznali pomen čistega okolja, da je potrebno odpadke ločevati in jih ne metati ali puščati na divjih odlagališčih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. marec 2017 ob 08:4516
Čistilna akcija v naselju Kamenci

Čistilna akcija v naselju Kamenci

Pod okriljem občine Črenšovci je po občini v soboto, 18. marca, potekala čistilna akcija, kjer so udeleženci čistili in pobirali smeti ob cestah ter urejali zelene površine. Z lepim spomladanskim vremenom se je čez zimo po celotni črenšovski občini nabralo veliko najrazličnejših odpadkov in smeti. Da bi postala občina čista, lepša in urejena se je vključila v projekt očistimo Slovenijo. Tudi Romi iz romskega naselja Kamenci so se povezali in se pod okriljem Roma Andreja Šarkezija v soboto udeležili spomladanske čistilne akcije, kajti tudi Romi se zavedajo, da je čisto in zdravo okolje ogledalo romskega naselja, ki je znano po celotni Evropi in širše.

Čistilne akcije se je udeležilo lepo število Romov, med njimi je bilo tudi veliko otrok, ki so z akcijo spoznali pomen čistega okolja, da je potrebno odpadke ločevati in jih ne metati ali puščati na divjih odlagališčih. Tako so Romi očistili naselje Kamence in vse bližnje jarke v okolici romskega naselja. Skupaj so zbrali kar veliko količino odpadkov, katere bodo odpeljali na zbirno mesto. Po čistilni akciji so Romi spet spoznali osveščenost do narave in okolja, kajti poslej bo romsko naselje z okolico lepo in čisto. Romi bodo to odliko čistega in urejenega naselja prenašali na mlajše rodove, kajti otroci romskega naselja Kamence, ki obiskujejo črenšovski vrtec in osnovno šolo Franceta Prešerna jih tudi tam tako učijo, da je potrebno skrbeti za urejeno in čisto okolje.

Jože Žerdin


Več v Narava