S predstavo so počastili mednarodni praznik dan žena in materinski dan

Otroci so s svojimi iskrenimi in prisrčnimi nastopi združeni v najlepši šopek podarili svojim mamam, babicam in vsem, ki jih imajo radi

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. marec 2017 ob 09:49
Ta šopek je zate

Ta šopek je zate

V mesecu marcu se praznujeta dva pomembna praznika, mednarodni praznik dan žena, 8. marec, ki se praznuje že od leta 1911 in materinski dan, ki se praznuje od leta 1910, 25. marca na praznik marijinega oznanjenja. Praznika sta namenjena izkazovanju pozornosti do vseh žensk, deklet in mater, katero je njih delo in trud skozi celo leto velikokrat zapostavljeno, samoumevno, predvsem pa pozabljeno. V Kulturnem društvu Peter Dajnko iz Črešnjevcev že vrsto let ohranjajo praznovanje, teh dveh praznikov in nekako tradicionalno ter simbolično organizirajo vsako leto predstavo v mesecu marcu, z naslovom »Ta šopek je zate«. Predstavo, ki jo poustvarjajo najmlajši s svojimi iskrenimi in prisrčnimi nastopi, združujejo v najlepši šopek, ki ga podarijo svojim mamam, babicam, sestram in vsem, ki jih imajo radi.

Na predstavi, ki je bila v avli Osnovne šole v Gornji Radgoni v soboto, 18. marca, so s svojimi prisrčnimi nastopi sodelovali Otroška folklorna skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci, otroci iz Vrtca Manko Golar Gornja Radgona, enota Črešnjevci, učenci Osnovne šole Gornja Radgona, Otroška folklorna skupina Osnovne šole Apače ter Tamburaška skupina Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci. V pozdravnem nagovoru je predsednica društva Eva Banfi pozdravila vse navzoče ter predala besedo mladim voditeljicam predstave Lani Simenčič, Aneji Katan ter Nadji Sedlak, ki so odlično povezovale zgodbe predstave.

Ob koncu predstave so se podelile skromne zahvale vsem voditeljem in voditeljicam posameznih skupin, posebna zahvala pa je bila izrečena ravnatelju Osnovne šole Gornja Radgona Dušanu Zagorcu za pomoč ob organizaciji predstave.

Marjan Slavič


Več v Kultura in izobraževanje