Prvoligaški namizni tenis v Puconcih in Murski Soboti

3. odprti turnir mladink in mladincev Slovenije v Škofji Loki

Filip Matko Ficko, torek, 21. marec 2017 ob 07:50
Prvoligaški namizni tenis

Prvoligaški namizni tenis

Že v petek, 17. marca, so igralci in igralke Keme Puconci doma proti ekipi Arrigonija iz Izole odigrali tekmi 16. kroga v prvi slovenski ligi. Člani so zmagali s 5:1. Tokrat je bil Bojan Ropoša rezerva in mu ob dobri igri mladinca Norčiča ( ena zmaga in tesen poraz ), ni bilo treba na igrišče, saj sta tudi Dominik Škraban in Tomaž Pelcar odigrala na visokem nivoju ter dodala vsak po dve zmagi. Varovanci trenerja Štefana Kovača so v mislih že v polfinalnem dvoboju, kjer bodo startali najverjetneje z druge pozicije. V polfinalu jih čaka ravenski Fužinar, ki so ga v tej sezoni dvakrat že premagali. V naslednjem, predzadnjem krogu, gostijo v Puconcih predzadnjo Olimpijo in v zadnjem krogu gredo še na gostovanje k vodilni Krki v Novo mesto.

Ekipa NTK Sobota, ki je trenutno na 7. mestu, je brez težav ohranila status prvoligaša. Tokrat je gostila Mariborčane, ki so si že zagotovili končnico s 4. mestom v rednem delu ligaškega tekmovanja. Dvoboj je trajal dobri dve uri, saj se je Tomaž Roudi s tremi zmagami upiral favoritom iz Maribora, a je to bilo premalo za presenečenje. Damjan Zelko in Gregor Kocuvan sta bila na trenutke blizu presenečenja, kar dokazuje tudi končni rezultat po točkah, saj je bilo 255:260 za Maribor in v nizih 13:15. Kljub porazu so varovanci trenerja Mirana Močana še v igri za vrhunsko 5. mesto, saj igrajo v naslednjem krogu v gosteh pri zadnji Iliriji in v zadnjem krogu gostijo ekipo Arrigonija. In prav zadnji dvoboj bo odločal za uvrstitev od 5. do 7. mesta v najmočnejši slovenski namiznoteniški ligi za člane.

A članice Keme Puconci so doma izgubile proti članicam iz Izole z rezultatom 1:5. Eno zmago je dosegla le Staša Matis. Za ekipo so še igrale Nuša Vogrinčič, Maša Harkai in Ana Kovačec. V naslednjem krogu so proste in v zadnjem 18. krogu gredo na gostovanje k državnim prvakinjam, ekipi Mute. S štirimi zmagami doslej so zbrale 8 točk, kar je dovolj za zelo solidno 7. mesto v I. SNTLŽ. Trener Mirko Unger je z uvrstitvijo zadovoljen, kot tudi s pristopom in borbenostjo deklet med najboljšimi slovenskimi ekipami.

Nedelja, 19. marca, je bila rezervirana za 3. odprti turnir mladink in mladincev Slovenije. V Škofji Loki se jih je zbralo 87 iz 23-ih slovenskih klubov, med njimi tudi dve mladinki in dva mladinca iz puconske Keme. Mladinke: Pri mladinkah je prvo mesto osvojila članska državna reprezentantka Ana Tofant (Mengeš). Njo je v kvalifikacijski skupini dobila za nasprotnico Nuša Vogrinčič in se ji dobro upirala. Kljub porazu in dvema zmagama je v skupini bila druga in se uvrstila na glavni del turnirja. Tam pa je že v prvem kolu naletela na vse boljšo, tokrat četrto postavljeno nosilko, kadetinjo Leo Paulin iz Izole. Kadetinja Ana Kovačec je v svoji kvalifikacijski skupini s tremi porazi zasedla 4. mesto in se ni uvrstila na glavni turnir. Mladinci:Luka Norčič je bil tretji nosilec turnirja in po prvem mestu v kvalifikacijski skupini ter treh zmagah je dosegel še dve zmagi v glavni tabeli in šele v polfinalu izgubil s Petrom Hribarjem (Krka), slednji pa je v finalu moral priznati premoč klubskega soigralca Tilna Cvetka (Krka). Presenetil je Rok Smodiš, ki se je v svoji kvalifikacijski skupini z dvema zmagama in enim porazom uvrstil na glavni turnir. Tam je v prvem kolu premagal Filipoviča (Olimpija) in v osmini finala pa izgubil z Luko Breznikom (Fužinar).


Več v Šport