31-letnik iz ormoške občine vlamljal na območju Ptuja, Dornave in Ljutomera

Na območju PP Ljutomer je skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil lovsko puško

Prlekija-on.net, torek, 21. marec 2017 ob 15:342
Za drogo se sumi, da je heroin, foto: PP Ptuj

Za drogo se sumi, da je heroin, foto: PP Ptuj

Policisti Policijske postaje (PP) Ptuj so že od začetka letošnjega leta preiskovali več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete-vlomov in poskusov vlomov v objekte (stanovanja, stanovanjske hiše, kletne bokse, garaže). Dejanja je storilec izvrševal na območju Ptuja in Dornave, na način, da je s primernim orodjem lomil vložke cilindričnih ključavnic ali v objekte vlamljal s silo telesa. Odtujeval je različno električno orodje, denar in druge predmete.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine po 205. členu Kazenskega zakonika, so policisti PP Ptuj 16. 3. 2017, na podlagi pisne odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju, opravili hišno preiskavo pri 31-letnem osumljencu, na območju občine Ormož.

Pri hišni preiskavi so policisti zasegli različne predmete, ki si jih je osumljeni ob kaznivih dejanjih protipravno prilastil. Prav tako so našli in zasegli prepovedano drogo, za katero se sumi, da je heroin.

Policisti so ugotovili, da je osumljeni eno kaznivo izvršil tudi na območju PP Ljutomer, kjer je skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil lovsko puško. Puško so mu zasegli in vrnili oškodovancu.

Policisti so osumljencu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi utemeljenega suma storitve devetih vlomov ali poskusov vlomov v objekte, so osumljenca s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor.

Po zaključku ustreznih analiz bodo policisti zoper njega podali še kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sredstvi za izdelavo prepovedanih drog.


Več v Črna kronika