S kakšnim namenom bo obnovljena stara šola pri Mali Nedelji?

So govorice domačinov o urejanju azilnega doma upravičene?

Branko Košti, sreda, 22. marec 2017 ob 10:488
Stara šola Mala Nedelja

Stara šola Mala Nedelja

Potem, ko je zgradba stare šole pri Mali Nedelji več kot dvajset let klavrno propadala in delno tudi že razpadala, domačini pa so le še upali, da bo kdaj porušena in ne bo več kazila središča kraja, je nenadoma prišlo do dramatičnega preobrata.

Konec preteklega tedna je bil k šoli dostavljen gradbeni oder in po vztrajnem poizvedovanju med delavci, kateri so oder razkladali, smo uspeli izvedeti, da naj bi zgradbo šole začeli obnavljati. Na vprašanja, s kakšnim namenom oz, čemu naj bi obnovljena zgradba služila, nismo dobili odgovora. Pozanimali smo se tudi pri soprogu lastnice (če je še lastnica?), ki nam je povedal, da je namen obnove stvar investitorja, imena katerega seveda ni želel izdati, izrazil je le zadovoljstvo, da sta investitorja končno uspela najti.

Seveda je "zavrelo" tudi med domačini, predvsem zato, ker zadeva poteka tako skrivnostno. Ugibanja, čemu bo v bodoče služila zgradba, so različna. Največ se jih nagiba v smer ureditve azilnega doma oziroma stanovanj za azilante, kar ni čudno, ko vemo, kako aktualna in občutljiva je ta problematika. Zato ni čudno, da nekateri že pozivajo k organiziranju domačinov s ciljem preprečevanja tovrstnih namenov.

Čeprav vemo, da je stvar zasebnega investitorja, v kaj bo vložil sredstva, smatramo, da bi bilo prav z namembnostjo obnove seznaniti domačine in na ta način razbliniti dvome in strahove med prebivalci.


Več v Gospodarstvo