Padla s traktorja in se huje poškodovala

Njene poškodbe so sprva ocenili kot lažje, v UKC Maribor pa se ji je zdravstveno stanje preko noči poslabšalo

Prlekija-on.net, sreda, 22. marec 2017 ob 12:42
Reševalci so poškodovani nudili prvo pomoč in jo nato odpeljali v UKC Maribor

Reševalci so poškodovani nudili prvo pomoč in jo nato odpeljali v UKC Maribor

V ponedeljek, 20. marca, okoli 11.50, se je 24-letni domačin, s svojim kmetijskim traktorjem z domačega dvorišča v Zgornji Ščavnici, vključeval na lokalno cesto. V traktorski kabini je ob njem, na sedežu levo od voznika, sedela 20-letna sopotnica. V trenutku, ko je traktorist s kmetijskim traktorjem z dvorišča zavil desno, na lokalno cesto, so se odprla leva vrata traktorske kabine. Zaradi tega je opisana sopotnica, ki je bila naslonjena nanje, padla iz kabine na asfaltirano vozišče.

Reševalci so poškodovani nudili prvo pomoč in jo nato odpeljali v UKC Maribor. Njene poškodbe so sprva ocenili kot lažje, hujših telesnih poškodb pa ni bilo zaznati. V UKC se ji je zdravstveno stanje preko noči poslabšalo, pri ponovnem pregledu pa so včeraj ugotovili, da je v resnici hudo telesno poškodovana.

Policisti so traktoristu v ponedeljek sicer že izdali plačilni nalog, vendar ga bodo sedaj, ko so nastopila nova dejstva prometne nesreče (huda telesna poškodba sopotnice), kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.


Več v Črna kronika