V Radencih: Vse za dober spanec

Opravljeno brezplačno predavanje in preventivni pregledi

Filip Matko Ficko, sobota, 25. marec 2017 ob 17:51
Marjetka Planinc o preventivnih programih

Marjetka Planinc o preventivnih programih

Center preventivne diagnostike Ljubljana opozarja na nevarnosti bolezni srca in ožilja, kajti prav bolezni srca in ožilja so pri nas najpogostejši vzrok za prezgodnje umiranje. In vendar so to bolezni, ki jih je večinoma mogoče preprečiti. Nekatere države so s preventivnimi programi uspele bolezni srca zajeziti in tudi Slovenija bi naj bila med njimi.

Tovrstni preventivni program se je »odigral« v petek, 24. marca popoldne, v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Radenci - Boračeva. Iz podjetja »igaRelax« so se oglasile Marjetka Planinc, Tajda Harinski in Petra Korda. Prva (Marjetka Planinc) je opozorila na vse tisto, kar je zapisano v prvem odstavku, a druga (Tajda Harinski) je s kratkim tečajem ponazorila, kako lahko posameznik posamezniku pomaga z masažo srca in umetnim dihanjem v najtežjih trenutkih, ko je življenje človeka »na nitki«. Bilo pa bi seveda bilo odlično, če bi večina ljudi znala uporabiti defibrilator. Pozneje je medicinska sestra Tajda opravila še preventivni pregled, po koncu predavanja pa predstavila rezultate tega pregleda vsakemu posamezniku.

Tretja (Petra Korda) je opozorila vse udeležence predavanja na osnovne napake, ki jih počnemo vsak dan in ki škodujejo našemu zdravju oziroma ne počnemo tistega, kar bi lahko, da bi našemu dobremu počutju in zdravju na splošno koristilo. Predstavila je tudi podlogo za spanje Biocrystal, v kateri so 300 tisoč let stari kristali, minerali in plemenite kovine, kot tudi biokeramično odejo z antibakterijsko zaščito. Pri tem je spomnila na zapis znanstvenika Nikole Tesla (iz leta 1900): »Imamo jasne dokaze, da kristali delujejo, čeprav povsem ne razumemo njihovega življenja - saj niso nič drugega kot pa živa bitja !«.

Za vse, ki se tokratnega predavanja in predstavitev niso udeležili, so vse informacije na voljo na spletnih straneh z zanimivim naslovom »Kje spišmačka ?«


Več v Kultura in izobraževanje