Lepi dosežki radgonskih in radenskih karateistov

Žiga, Blaž in Natalija zmagovalci v Medžimurju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. marec 2017 ob 13:031
Minuli konec tedna je v Nedelišču pri Čakovcu na Hrvaškem potekal močen mednarodni karate turnir za "XII. CRO Cup – Nedelišče 2017". Na kakovostnem tekmovanju, kjer je nastopilo 392 karateistov in karateistic iz 42 bosanskih, hrvaških, madžarskih in slovenskih klubov, so se odlično odrezali tudi tekmovalci iz Karate kluba Radenci in Shotokan karate – do kluba Gornja Radgona. Na najvišjih stopničkah so bili trije tekmovalci iz radgonskega oz. radenskega kluba.

Pod vodstvom trenerja Predraga Grujića so se omenjenega turnirja udeležili trije člani radgonskega kluba, ki so se štirikrat znašli na zmagovalnih stopničkah. Natalija Muhič v kategoriji članic-kate, in Blaž Klobasa v kategoriji kate ml. kadeti 12-13 let, sta bila najboljša v svojih konkurencah in sta osvojila prvi mesti. Drugo mesto je osvojil Kristjan Klemenčič v kategoriji kate mladinci 15-16 let, tretje mesto pa je osvojila radgonska kadetska ekipa v katah.

Tudi radenski karateisti so se štirikrat znašli na zmagovalnem odru, največ pa je dosegel najmlajši član radenske ekipe, Žiga Vrbnjak, ki je zasedel 1. mesto v najmlajši kategoriji do 26 kg. Tretja mesta so osvojili: Žak Lipič (dečki - 46 kg), Mark Dokl (ml. kadeti - 41 kg) in Lan Kajdič (ml. kadeti - 52 kg). Ob tem sta bila solidna tudi Maj Lipič (5. mesto med malčki -34 kg) in Alen Tratnik (9. mesto malčki - 30 kg).


Več v Šport