Za prometno varnost malčkov

Vulkanizerstvo Čeplak in Michelin sta poskrbela za otroke iz radgonskega vrtca

Prlekija-on.net, sreda, 29. marec 2017 ob 08:56
Brezrokavniki za otroke

Brezrokavniki za otroke

V teh nadpovprečno toplih dneh, ko se narava prebuja, so posebno in prijetno presenečanje doživeli malčki in malčice ter njihovi vzgojiteljici Oddelka 5-6 let iz Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona. Obiskala sta jih namreč brata Kiki in Jani Čeplak, katerih so otroci bili zelo veseli. Obdarila sta jih namreč s posebnimi otroškimi brezrokavniki Michelin z maskoto Bibendum, ki bodo gotovo zelo koristni, saj ne smemo prezreti, da so razigrani malčki med sprehodom lahko zelo ogroženi v prometu.

Podobna brezrokavnika sta dobili tudi vzgojiteljici omenjenega oddelka Nataša Benko in Martina Berič, ki skrbita za vzgojo malčkov, ki se počasi pripravljajo na selitev v šolo. Še prej sta Čeplaka otrokom, med katerimi je tudi sin direktorja podjetja Čeplak vulkanizerstvo d.o.o., Kikija, Michael Aleksander Čeplak, predstavila poklic vulkanizerja, predvsem zamenjavo in popravek pnevmatik, ki so tudi izjemno pomembne za varnost v prometu. Otroci so med drugim izvedeli, kam končajo odslužene pnevmatike – postanejo namreč podloge na igriščih.

"Zavedamo se, kako pomembna je varnost otrok in zato smo na ta način želeli prispevati tej varnosti. Kupili smo brezrokavnike, in ker je proizvajalec avtomobilskih gum Michelin (je eden največjih svetovnih proizvajalcev avtomobilskih pnevmatik, op.p.) naš dober partner, smo zraven dodali tudi njihovo maskoto. Upam, da bodo brezrokavniki otrokom koristili pri varnosti v cestnem prometu, tako sedaj ko so še v vrtcu, kot jeseni ko bodo začeli obiskovati šolo", nam je povedal Kiki Čeplak, ki je z bratom Janijem hitro po koncu kratke slovesnosti, odhitel v delavnice, saj je trenutno veliko dela za vulkanizerje, ko je treba zimske pnevmatike zamenjati z letnimi.

Otroci in vzgojiteljici so se bratoma Čeplak, ki vulkanizersko dejavnost v Gornji Radgoni izvajata že več kot četrt stoletja, zahvalili ter jima izročili priložnostna daricla, ki so jih sami naredili.


Več v Najmlajši