Pravi Prleki iz Lotmerka

Navdušujoč pevski nastop v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 30. marec 2017 ob 14:181
Navdušujoč pevski nastop v radenskem DOSOR-ju

Navdušujoč pevski nastop v radenskem DOSOR-ju

Ob marčevskem praznovanju rojstnih dni stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so s svojim nastopom navdušile pevke in pevci iz Doma starejših občanov Ljutomer. Bila pa sta to pravzaprav dva zbora, nekaj pesmi pa sta zapela tudi skupaj.

Za uvod v praznovanje je zapel mešani pevski zbor stanovalk in stanovalcev DSO Ljutomer, ki z imenom »Jesen« ter pod vodstvom Marijana Jelena nastopa že 15 let. Tako so bili na številnih srečanjih pevskih zborov socialno zdravstvenih zavodov Slovenije in na enem takšnih, leta 2007 na Ptuju, so se med 43 zbori odlično odrezali: celo zmagali so ! Redno pa sodelujejo tudi z lokalnim okoljem: Društvom upokojencev Ljutomer, Vrtcem Ljutomer, Osnovno šolo Ivana Cankarja Ljutomer in Gimnazijo Franca Miklošiča Ljutomer. Zato jim sploh ni bilo nič težko zapeti vrsto ljudskih pesmi, ki so že skoraj odšle v pozabo.

Delovna terapevtka Vesna Razboršek iz DOSOR-ja je čestitala enajstim (sodelujočim na prireditvi šestim !) slavljencem meseca marca, jim izročila simbolična darilca, iz DOSOR-jeve kuhinje/slaščičarne pa so za vse navzoče v veliki DOSOR-jevi restavraciji pripeljali in razdelili torto.

Sledil je nastop »Mavrice«, zbora zaposlenih ljutomerskega doma, ki ga že trinajsto leto vodi Saša Sunko. Ta zbor pa je zapel nekaj priljubljenih pesmi s področja zabavne glasbe. Ob zaključku nastopa sta oba zbora družno nastopila in v prleškem narečju predstavila domače pesmi. Bil je to resnično nastop pravih Prlekov iz Lotmerka ! Muzikanta, bila sta to s harmoniko in kitaro kar vodji zborov, Marijan Jelen in Saša Sunko, sta zaigrala nekaj poskočnih še za vse, ki so jih »zasrbele pete«, da so se zavrteli na plesišču.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje