Miroslav Rauter je novi predsednik Športne zveze Ljutomer

Na 54. seji skupščine ŠZ Ljutomer so si zastavili tudi bogat plan dela za letošnje leto, saj bodo sodelovali pri organizaciji več kot 110 dogodkov, na katerih pričakujejo do 3.500 udeležencev

Prlekija-on.net, petek, 31. marec 2017 ob 11:485
Miroslav Rauter in Aleš Vrbančič

Miroslav Rauter in Aleš Vrbančič

V četrtek, 30. marca, so na 54. seji skupščine Športne zveze (ŠZ) Ljutomer pregledali delo v lanskem letu. Kot je razvidno iz poročila, ki sta ga predstavila predsednik ŠZ Ljutomer Aleš Vrbančič in strokovni sodelavec Aleš Ploj, je bila ŠZ Ljutomer organizator oz. soorganizator več kot 100 dogodkov, na vseh prireditvah pa so beležili blizu 2.500 udeležencev. ŠZ Ljutomer, ki združuje športna društva iz občin Ljutomer in Veržej, je v lanskem letu za svoje delovanje porabila nekaj čez 21.000 evrov.

Tokratna skupščina je bila volilna. Delegati društev so soglasno za novega predsednika podprli Ljutomerčana Miroslava Rauterja, poleg njega pa predsedstvo ŠZ Ljutomer za naslednje štiriletno obdobje sestavljajo še Jan Filipič (šolska športna društva), Mario Hošpel, Dejan Kolarič (občina Veržej), Zoran Kosi, Branko Kristl in Aleš Ploj (strokovni sodelavec).

Zastavili so si bogat plan dela za letošnje leto. Sodelovali bodo pri organizaciji več kot 110 dogodkov, na katerih pričakujejo do 3.500 udeležencev. Na tokratni skupščini so pod okrilje ŠZ Ljutomer sprejeli tudi tri nova društva: Kickboxing klub Pomurje, Prleška judo zveza in Društvo za razvoj gibalnih sposobnosti in izboljšanje kakovosti življenja Vital fit.

Skupščino ŠZ Ljutomer je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer izkoristila za predstavitev prizadevanj za uvedbo športnega oddelka na omenjeni srednji šoli v Ljutomeru. Vodstvo šole je dobilo soglasno podporo članic ŠZ Ljutomer pri svojih prizadevanjih za uvedbo dodatnega oddelka, ki bi mladim in nadarjenim športnikom omogočil, da bi se tudi skozi proces srednješolskega izobraževanja nemoteno razvijali in napredovali tudi na športnem področju.


Več v Šport