Vodilna ŠNK Radgona brez težav

Radgončani s pol ducata proti Šalovcem

Prlekija-on.net, sobota, 1. april 2017 ob 22:29
ŠNK Radgona - NK Šalovci

ŠNK Radgona - NK Šalovci

Kako resno in dobro pripravljeno je vodilno moštvo I. MNZ Murska Sobota, ŠNK Radgona je potrdil tudi drugi krog nadaljevanje tekmovanja. Po zmagi v 1. krogu v Gančanih, so Radgončani na prvi uradni tekmi pod vodstvom trenerja Borisa Lazića, na domačem terenu na Tratah v Radgoni, tokrat enostavno pohodili nekdanjega tretjeligaša iz Šalovcev.

Domača ekipa je sicer pritiskala od samega začetka tekme in bi lahko že v prve pol ure vodili vsaj s tremi – štirimi zadetki naskoka, a kljub temu so se prvi veselili skromni gostje, ki so v Gornjo Radgono prišli s samo enajstimi igralci in trenerjem Bojanom Horvatom, ki je bil prijavljen kot edini rezervni igralec. V 32. minuti je namreč po napaki domačega vratarja Simona Strajnšaka za vodstvo Goričancev poskrbel Andrej Horvat, toda to je samo razjezilo gostitelje, ki so do konca polčasa dosegli tri zadetke in že potrdili kdo bo zmagal na radgonskih Tratah. V šestih minutah, med 37. in 43. minuto so namreč za Radgončane zadeli: Alen in Tilen Klobasa, ter Jernej Karba.

V nadaljevanju so gostje bili še bolj nemočni, kar so Radgončani pridno izkoristili, čeprav bi lahko, glede na prikazano, namesto pol, dosegli vsaj ducat zadetkov. Na koncu je bilo 6:1 (3:1), v drugem polčasu pa so vrata sicer odličnega vratarja Šalovcev Aljoša Vučaka, ki je ekipo rešil višjega poraza, zadeli: Miha Cvetko, Jernej Karba in Denis Kolarič. Z novo zmago Radgončani ostajajo na čelu lestvice, v naslednjem krogu pa sledi gostovanje v Rogašovcih, kjer bo potrebno premagati domačo Goričanko...

ŠNK Radgona – Šalovci 6:1 (3:1)

ŠTC Trate v Gornji Radgoni, 120 gledalcev, glavni sodnik: Marjan Čontala (Križevci pri Ljutomeru), pomočnika: Tanja Vrabel (Sveta Trojica v Slovenskih goricah) in Jožef Gabor (Murska Sobota), delegat: Edo Kerčmar (Hodoš).

Strelci: 0:1 A. Horvat (32.), 1:1 Alen Klobasa (37.), 2:1 Tilen Klobasa (41.), 3:1 Jernej Karba (43.), 4:1 Miha Cvetko (56.), 5:1 Jernej Karba (61.), 6:1 Denis Kolarič (76.).

ŠNK Radgona: Simon Strajnšak, Tomaž Štrakl (od 82. Srečko Sterniša), Miha Cvetko, Tilen Pintarič (od 58. Blaž Lehko), Alen Klobasa (od 82. Peter Vreča), Tilen Klobasa,  Uroš Pörš, Mitja Adam (od 46. Jan Klobasa), Jernej Karba, Borut Uhan, Denis Kolarič (od 77. Kristjan Kolarič). Trener: Boris Lazić.

NK Šalovci: Aljoša Vučak, Boštjan Pondelek, Niko Koca, Goran Gjergjek, Matjaž Korpič, Benjamin Črnko, Gregor Grah, Gregor Kalamar (od 50. Bojan Horvat), Marko Gjureč, Alen Pojbič, Andrej Horvat, Trener: Bojan Horvat.

Po zmagi v 1. krogu nadaljevanja prvenstva, proti Dokležovju, so v 2. krogu slavili tudi igralci Radenske Slatine. Na gostovanju na Cvenu so varovanci trenerja radenskega Željka Domijana z 2:1 (2:1) premagali domači Cven. Zadetka za Radenčane sta dosegla Rok Šteiner (11.) in Alen Lebar (41.). Prleki so pred tem vodili 1:0, ko je zadel Simon Kapun (7.). Zadnjih 12 minut so Radenčani igrali z igralcem manj, saj je sodnik Simon Grelc v 78. minuti izključil Martina Budjo.


Več v Šport