Country dopoldan v radenskem DOSOR-ju

Gaby Driggs zapela in zaplesala svojemu očku Gabrijelu

Filip Matko Ficko, nedelja, 2. april 2017 ob 09:51
Country v DOSOR-ju

Country v DOSOR-ju

Pri Kulturno umetniškem društvu Kungota že dve leti Sabina Draganić in Iris Arnuš vodita plesno skupino Spirit, ki vadi, pleše in na svojih številnih nastopih predstavlja (kavbojske) country plese. Prav tako prej imenovani vaditeljici že leto dni v okviru podružnice Plesne šole Feniks iz Ljubljane v Mariboru vodita podobno skupino Arizona. Ob nekaterih nastopih pa se plesalke in plesalci obeh skupin na odru združijo.

Tako je bilo tudi 1. aprila letos, ko sta v sobotnem dopoldnevu obe skupini, Spirit in Arizona, skupaj nastopili v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Z njimi je zaplesala tudi 9-letna Gaby Driggs, ki jo kot izredno solo pevko pozna pravzaprav že vsa Slovenija (nastopila je v oddaji Slovenski pozdrav, na prireditvi Noč Modrijanov ter na prireditvi Polka in valček 2016). Je pa Gaby tudi zapela, kajti s harmoniko in kitaro sta jo spremljala Martin Plantev in Boštjan Vodnik. Slednji je tudi plesalec, a rad tudi zapoje kot »osamljeni kavboj«.

Seveda pa sta pesem in ples devetletne pevke Gaby bila še posebej namenjena njenemu očku Gabrijelu, ki je že poldrugo leto stanovalec DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Da ob tem obstoji neka posebna vez se je izkazalo po nastopu plesnih skupin Spirit in Arizona. Ples s stanovalkami in stanovalci doma, ki je bil prisoten že med samim nastopom, se je nadaljeval tudi pozneje in to kar v DOSOR-jevi avli oziroma priložnostnem razstavišču, do kosila in še po njem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje