Pomurski derbi pripadel Radgončanom

Pomurje – Arcont Radgona 35:37 (16:20)

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. april 2017 ob 08:39
Arcont Radgona

Arcont Radgona

V Murski Soboti je bil na sporedu drugi pomurski derbi v II. DRL v sezoni 2016/17. Po jesenski zmagi v Radencih je tudi na domačem terenu Pomurje veljalo za favorita. A dogajanje na igrišču je bilo popolnoma v nasprotju s pričakovanji. Domačini so sicer bolje začeli in v 5. minuti povedli s 4:2, toda to je bilo tudi njihovo zadnje vodstvo na tekmi. Mlada radgonska ekipa je s tremi zaporednimi zadetki povedla 4:5 in vzela niti tekme v svoje roke. Z odlično igro tako v napadu kot obrambi so si najvišjo prednost šestih zadetkov priigrali v 24. minuti (11:17). Drugi polčas so ponovno bolje pričeli domačini ter z delnim rezultatom 5:1 rezultat izenačili na 21:21. Večji del drugega polčasa so nato igralci Arcont Radgone vodili z zadetkom ali dvema prednosti, v 55. minuti pa so povedli s 30:33. Prednost so nato uspešno branili do konca tekme, ter se popolnoma zasluženo veselili prestižne zmage nad sosedi z druge strani reke Mure.

Pomurski rokometni derbi je ponovno opravičil sloves nepredvidljive, zanimive in borbene tekme. Že drugič zapored so v Murski Soboti zmagali gostje iz Gornje Radgone, pri katerih je za domače bil nerešljiva uganka Matevž Žunič, ki je že do polčasa dosegel 8 zadetkov (skupno 13 (od 15 strelov). Pri domačih se je očitno poznala odsotnost poškodovanega vratarja Beloševiča, ki bi verjetno lahko prispeval kakšno obrambo več. Domači vratar Dorotej Černela je sicer obranil 7 strelov, kar pa je bilo očitno premalo glede na učinek gostujočih vratarjev (Prosenjak - 7 obramb, Bedenik - 6 obramb). Domači igralci so v ključnih trenutkih, ko bi lahko izenačili ali celo povedli, naredili preveč napak ali pa jim je sreča obrnila hrbet.

Pomurje ostaja na 6. mestu, Radgončani pa so dve mesti slabši, na osmem.

Tekmo v dvorani III OŠ v Murski Soboti, sta pred 100 gledalci, vodila sodnika Kos in Pajič.

Pomurje: Dor. Černela, Roškar; Kreft 1, Kreslin, Sever 1, M. Kozelj 8 (2), Dom. Černela, Blažič 1, Hedl, Šavel, Falež 5, V. Kozelj 2, Hameršak 4, Gregorec 2 (1), Jankovič 10, Raj 1. Trener: Alan Potočnjak

Arcont Radgona: Perša, Bedenik, Prosenjak; Žuran 2, B. Šijanec, Rojht 4, Ketiš 3, Zorko 8, M. Žunič 13 (6), G. Šijanec, Bratkovič, Ratnik 2, Štefanec 1, Cotič 4, Kolbl. Trener: Mitja Žuran

Sedemmetrovke: Pomurje 4/3, Arcont Radgona 6/6; Izključitve: Pomurje 10 min, Arcont Radgona 10 min

 Rokometaši Arcont Radgone v naslednjem krogu, v soboto, 8.4. ob 19,30 uri v Radencih gostijo ekipo Grosupljega, ki se bori za 2. mesto na lestvici.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport