Za lendavske šolnike zbrali 1.645 evrov

Športno društvo Olimpiki in Velikani slovenskega športa izvedli deveto akcijo, tokrat za otroke iz Lendave in okolice

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. april 2017 ob 11:29
Ermin Šiljak, Nataša Kadunc in Anton Balažek

Ermin Šiljak, Nataša Kadunc in Anton Balažek

Največ prejmemo, ko damo, ko odpremo srce za nekoga, ki nas potrebuje. Bistveno bolje se počutimo, ko v tem divjem, neumornem tempu življenja pomoči potrebnim prižgemo iskrico veselja, ko nekomu ogrejemo srce. Pozabimo na velika darila, pozabimo na histerično zapravljanje. Namesto tega raje delajmo dobro. Pomagajmo, ko lahko. Delimo tisto malo, kar imamo in lepšajmo življenje soljudem z drobnimi stvarmi. Nasmehi, pogledi, zahvalami in stiski rok. Pa bo ves svet lepši in svetlejši. Za vas, zate, za tiste, ki so jim darila namenjena... "To nas posebej veseli, zato vzamemo nekaj prostega časa in pomagamo po svojih močeh", pravi nekdanji odlični nogometaš, danes član humanitarne ekipe Velikani slovenskega športa, Ermin Šiljak.

In glede na to, da velikost človeka cenimo po njegovih dejanjih, potem kot pribito drži, da so Velikani slovenskega športa, ki tvorijo nogometno ekipo Športnega društva Olimpiki, dejansko veliki tudi kot ljudje, ker so na minuli petek zvečer, prav pred hudomušnim 1. aprilom izvedli še eno resno dejanje in ne šalo, tokrat v skrajnjem vzhodnem slovenskem mestu. Na svoji humanitarni poti po Sloveniji, se je namreč humanitarna karavana ŠD Olimpiki, po prepotovani celi Sloveniji, tokrat drugič vrnila v Prekmurje, po Murski Soboti, tokrat še v Lendavi. Tam je humanitarna organizacija za pomoč otrokom, s svojo ekipo "Velikani slovenskega športa", odigrala skupno 9. dobrodelno nogometno tekmo, katere celoten izkupiček so namenili otrokom – šolnikom iz Lendave in okolice. Zbrano je namreč bilo 1.645 evrov, ki so jih namenili šolskim skladom tamkajšnjih OŠ. Tako je ŠD Olimpiki, človekoljubna organizacija za pomoč otrokom, na svojih devetih dobrodelnih akcijah zbrala in razdelila natanko 41.445 evrov.

Minuli petek pa je društvo, ki ga vodi Nataša Kadunc, svojo humanitarno poslanstvo izvajalo v Lendavi, pri organizaciji pa mu je pomagala tudi lendavska občina, tamkajšnje gospodarstvo, ter športna in kulturna društva. Slednji so v prepolni športni dvorani Dvojezične srednje šole Lendava uprizorili pester kulturni program, vrhunec pa sta bili dobrodelni tekmi, kjer Velikani slovenskega športa niso bili niti malo "dobrodelni", saj so gladko premagali obe domači ekipi, ob tem njihov vratar Dragan Bulič ni prejel niti enega samega zadetka. Še pred uradnim začetkom dogodka, smo se poklonili himnam Slovenije (zapeli so jo pevke in pevci iz Gaberja) in Madžarske (zapela jo je 15-letna devetošolka Lucija Šetar iz TKD Radmožanci). Najprej so igralci selektorja Vilija Amerška (Dragan Bulič, Tomaž Vnuk, Ermin Šiljak, Tomaž Klemenčič, Goran Jagodnik, Gorazd Ademovič in Igor Bedö), pomerili z izbrano ekipo občine Lendava (Igor Magdič, Štefan Sobočan, Ferenc Horvath, Ladislav Kiraly, Matjaž Hozjan, Andrej Pečelin, Ivan Oletič, Slavko Režonja, Franc Špilak). Začetni udarec je izvedel Jože Pal, najstarejši registrirani igralec in dejavni član Nogometnega kluba Nafta, star že 75 let. In po dvajsetih minutah igre brez premora, je bilo prepričljivih 3:0 za "goste", če v vratih Lendavske občine ne bi bilo Magdiča bi bil izid še višji. Zadeli so: Goran Jagodnik, Ermin Šiljak in Tomaž Vnuk.

Enak končni izid je bil tudi na drugi tekmi, ko so se slovenski športni velikani pomerili proti veteranom NK Nafta. Mnogi so sicer menili, da se bodo veterani, ki aktivno nastopajo v lokalnem ligaškem tekmovanju, bolje odrezali, a se velikani za to niso zmenili. Zmagali so 3:0 v ospredju pa sta bila Igor Bedö, ki je dosegel dva zadetka in enkrat asistiral, Ermin Šiljak, ki je en zadetek dosegel za dva Bedöjeva pa je asistiral. Mimogrede sta obe tekmi sodila prvoligaška sodnika: Miran Bukovec iz Lendave in Marjan Tompa iz Turnišča. Predsednica športnega društva Olimpiki Nataša Kadunc je poudarila, da so zbrana sredstva namenjena šolskim skladom vzgojno-izobraževalnih zavodov v občini Lendava, torej v dobrobit otrok. "To so plemenite akcije, vsi dobrodelno delamo za otroke in našo družbo, menim, da so rezultati res vidni. Predvsem, da smo s takšno kapaciteto športnikov, novinarjev in glasbenikov vedno zmožni soustvarjati tako bogat program, menim, da je to lahko le za pohvaliti. Veseli nas tudi sodelovanje z lokalnimi skupnostmi in gospodarstvom po vsej državi," nam je povedala Nataša Kadunc, ki je dodala, kako je društvo februarja letos praznovalo šele 3. rojstni dan, a so rezultati njegovega dela že vrhunski.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport