Ormož bo dobil prvo krožno križišče

V Ormožu gradijo mini krožno križišče »Ormož - Grad«, ki bo prvo ne samo v Ormožu, pač pa tudi na celotnem območju Upravne enote Ormož, ki obsega občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž

Prlekija-on.net, sreda, 5. april 2017 ob 12:4413
Gradnja krožišča Ormož - Grad

Gradnja krožišča Ormož - Grad

Potem ko imamo samo v Ljutomeru štiri večja krožna križišča oz. krožišča (mini krožišč je še kar nekaj), prvo smo dobili že pred več kot desetimi leti, od Ljutomera do Veržeja preko Križevcev pa jih je kar sedem, je v "spodnjem delu" Prlekije, nekoliko drugače. V Ormožu namreč letos gradijo krožišče, ki bo prvo ne samo v Ormožu, pač pa tudi na celotnem območju Upravne enote Ormož, ki obsega občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Pravzaprav pri tem gre za gradnjo dveh "mini krožišč", kot je uradno poiemnovan projekt "izvedba mini krožnega križišča »Ormož - Avtobusna postaja« in mini krožnega križišča »Ormož - Grad«". Krožišče na Kolodvorski ulici pri gradu, ki se je vsakodnevno izkazalo za nevarno - predvsem zaradi neupoštevanja poteka prednostne ceste iz strani tujih voznikov, te dni že gradijo.

Pogodbena vrednost del je slabih 191 tisoč evrov z DDV, od česar jih slabih 141 tisoč financira Ministrstvo za infrastrukturo in prostor - Direkcija RS za infrastrukturo, slabih 50 tisoč evrov pa Občina Ormož. Izvajalec del je podjetje Asfalti Ptuj, dela pa naj bi bila končana do poletja.


Več v Gospodarstvo