Prvenstvo SV Slovenije (U-13) in (U-18)

V Velenju 64 igralk in igralcev iz desetih klubov

Filip Matko Ficko, četrtek, 6. april 2017 ob 20:19
Prvenstvo SV regije v namiznem tenisu, foto: Mitja Županek

Prvenstvo SV regije v namiznem tenisu, foto: Mitja Županek

V Velenju je v nedeljo, 2. aprila, bilo izvedeno prvenstvo severovzhodne regije Slovenije v namiznem tenisu za mladince-ke (U-18) in mlajše kadete-inje (U-13). Zbranih je bilo 64 igralk in igralcev iz desetih klubov.

Pri mlajših kadetinjah je naslov prvakinje osvojila Blažka Harkai (Kema Puconci) in je tudi tokrat (kot pred tednom dni že v četrtfinalu na državnem prvenstvu !) premagala Nušo Kadiš (Fužinar). Dajana Gošnjak Stojko (Ljutomer) se je z drugim mestom v svoji kvalifikacijski skupini uvrstila med osem najboljših. 10-letna Eva Horvat (NTK Sobota) pa je v svoji kvalifikacijski skupini zasedla 3. mesto in se ni uvrstila v glavni žreb. Pri mlajših kadetih je postal vice prvak Jure Smodiš (Kema Puconci), ker ga je v finalu premagal Nino Šegula (Ptuj), ki je pred tem v četrtfinalu premagal Roka Kapuna (Ljutomer). 10-letni Luka Šantavec (NTK Sobota) je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel 4. mesto in se ni uvrstil v glavni žreb.

Pri mladinkah je prvakinja postala Nika Belaj (Cirkovci), ki je v polfinalu bila boljša od Nuše Vogrinčič (Kema Puconci). Do polfinala se je prebila tudi kadetinja Ana Kovačec (Kema Puconci). Obe sta v svojih kvalifikacijskih skupinah zmagali. Kadetinje Tjaša Dervarič, Anamarija Horvat in Eva Grabnar (vse NTK Sobota) so v svojih kvalifikacijskih skupinah doživele po dva poraza in enkrat zmagale, kar pa ni zadostovalo za napredovanje med najboljše. Pri mladincih je prvak postal Luka Breznik (Fužinar). Z drugim mestom v kvalifikacijski skupini se je Rok Smodiš (Kema Puconci) uvrstil v glavno tabelo in po eni zmagi v prvem kolu nato doživel poraz v četrtfinalu. Tudi David Ficko (Kema Puconci) se je z drugim mestom v kvalifikacijski skupini prebil med najboljše, kjer pa je izpadel v prvem kolu. Blaž Sukič je z eno zmago in dvema porazoma zasedel 3. mesto, a Anej Serec (oba NTK Sobota) s tremi porazi 4. mesto v svoji kvalifikacijski skupini in se nista uvrstila v glavni žreb.

V dvojicah sta prvakinji pri mladinkah postali mlajša kadetinja Blažka Harkai in kadetinja Ana Kovačec, ki sta v finalu premagali dvojico Nuša Vogrinčič - Živa Staniša (Kema/Muta). Eva Grabnar - L. Kadiš (Sobota/Fužinar) sta zasedli 3. mesto. Zmagovalki prvenstva Harkai-Kovačec sta bili boljši v četrtfinalu s 3 : 1 od dvojice Dervarič - A.Horvat (Sobota).

Pri mladincih sta prvaka postala Godec - Breznik (Fužinar). Dvojica Smodiš - Ficko (Kema Puconci) sta v prvem kolu premagala dvojico Sukič - Serec (NTK Sobota) in v četrtfinalu izgubila z Jevšnik - Videc (Velenje). Pri mlajših kadetih sta prvaka postala Smodiš - Šegula (Kema/Ptuj), Šantavec - Kapun (Sobota/Ljutomer) sta zasedla 3. mesto. Pri mlajših kadetinjah sta prvakinji postali Šegula - L. Belaj (Ptuj/ Cirkovce). D.GošnjakStojko in E. Horvat (Ljutomer/Sobota) sta izgubile v četrtfinalu od naveze Pajer - Pandev (Fužinar).


Več v Šport