Dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

Učenci posameznih razredov so sodelovali na različnih delavnicah, ki so imele poudarek na zdravem načinu življenja in ukrepih za ohranjanje zdravja

Prlekija-on.net, nedelja, 9. april 2017 ob 11:31
Dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

Dan zdravja na OŠ Mala Nedelja

7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja. Ob tej priložnosti je tim Zdrave šole na OŠ Mala Nedelja s koordinatoricama Nino Škraban in Heleno Lešnik v četrtek, 6. 4. 2017, pripravil naravoslovni dan z naslovom »Za mavrico v srcu«. Učenci posameznih razredov so sodelovali na različnih delavnicah, ki so imele poudarek na zdravem načinu življenja in ukrepih za ohranjanje zdravja.

Delavnice so potekale v sodelovanju med učitelji šole, starši učencev ter zunanjimi sodelavci in službami, kot so npr. reševalci iz ZD Ljutomer, študentke programa predšolske vzgoje GFM Ljutomer ter trener kickboksa Milan Korotaj.

Učenci razredne stopnje so sodelovali na delavnicah Gibanje, higiena – skrb za telo, Prva pomoč, Zdrava prehrana ter Pozitivni odnosi – čustva. Starejši učenci pa so se udeležili delavnic Gibanje, higiena – skrb za telo ter Prva pomoč.

Sklepni del naravoslovnega dne s kratkim kulturnim programom se je odvijal v šolski telovadnici. Po prireditvi so obiskovalci lahko poskusili zdrave prigrizke, ki so nastali na delavnicah razredne stopnje.

Na koncu lahko rečemo, da so učenci preživeli zanimiv, poučen in koristen naravoslovni dan, ki se ga bodo še dolgo spominjali.

Robert Lang
Foto: OŠ Mala Nedelja.


Več v Kultura in izobraževanje