Za konec tesen poraz Radgončanov

Predvsem v spomladanskem delu sezone so dokazali, da se lahko ne glede na položaj na lestvici kosajo z vsakim nasprotnikom

Prlekija-on.net, torek, 11. april 2017 ob 12:58
Arcont Radgona

Arcont Radgona

Igralci Arcont Radgone so na svoji zadnji tekmi sezone 2016/17 gostili ekipo Grosupljega, ki se bori za uvrstitev v 1. B ligo, in še tretjič v spomladanskem delu izgubili za vsega en gol – 29:30 (15:17). V izenačeni tekmi, kjer sta se ekipi večkrat menjali v vodstvu, si nobena ekipa ni uspela priigrati več kot treh zadetkov prednosti. Ko so Radgončani v 46. minuti povedli z dvema zadetkoma prednosti (26:24), so bili gostje že pošteno nervozni. A nekaj tehničnih napak mladih domačinov so izkoristili za delni rezultat 0:3 in ponovni prevzem vodstva.

Radgončani so še zadnjič izenačili v 50. minuti (27:27), nato pa so favorizirani Grosupeljčani minimalno prednost uspeli obdržati do konca. Ob koncu tekme in sezone, so igralci Arcont Radgone dobili zaslužen aplavz svojih navijačev. Tega so si vsekakor zaslužili, saj so predvsem v spomladanskem delu sezone dokazali, da se lahko ne glede na položaj na lestvici kosajo z vsakim nasprotnikom.

Strelci za Arcont Radgona so bili: Matevž Žunič 8, Darko Zorko 7, David Ketiš 6, Matej Rojht 3, Miha Žuran 2, Boštjan Šijanec, Blaž Bratkovič in Jure Ratnik po 1. Še so igrali: Žiga Benedik, Gašper Šijanec, Tilen Prosenjak, Gregor Štefanec, Marko Cotič, Mihael Kolbl. Trener: Mitja Žuran.

Zaradi izstopa Grče Iz Kočevja, je Arcont Radgona v zadnjem krogu prosta. Tako so Radgončani prvenstvo v II. DRL končali na 8. mestu.


Več v Šport