Radenčani prepričali s Kraljestvom petelina

Četrto predtekmovanje za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«

Filip Matko Ficko, sreda, 12. april 2017 ob 17:552
Tuševa kuharska zvezda 2017 v Radencih

Tuševa kuharska zvezda 2017 v Radencih

Na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih je 12. aprila potekalo četrto predtekmovanje za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«, ki se ga je udeležilo osem ekip s sedmih srednjih šol. Gostitelji, SŠGT Radenci, so kot domačini prijavili dve ekipi.

Osem tekmovalnih ekip je ocenila strokovna komisija v sestavi: Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije), Danilo Kozar (vodja kuhinje hotela Termal Moravske Toplice), Boštjan Rožanc (vodja kuhinje hotela Radin Radenci), Slaviša Amidžić (član Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije), Štefan Sraka (nekdanji član slovenske mladinske kuharske reprezentance), Roman Trdina (Terme Ptuj), Branko Slavinec (Zdravilišče Radenci) in Edvard Kužner (upokojeni profesor na SŠGT Celje). Komisija je razglasila, da je na četrtem predtekmovanju zmagala ekipa SŠGT Radenci - 2. ekipa, poleg le-te pa se je v finalno tekmovanje uvrstila še ekipa SŠGT Maribor.

Zmagovalna ekipa v sestavi: kuharja Manuel Časar in Nastja Žižek, natakarica Patricija Tkalec in turistična animatorka Nina Hari ter njihovi mentorji (Dušan Zelko, Peter Pertoci in Elvira Štumpf) je pripravila jed pod naslovom »Kraljestvo petelina«. Drugouvrščena ekipa iz Maribora v sestavi: kuharja Jan Pintarič in JasnaŠumer, natakar Žam Pem in turistična animatorka Polona Gomboc ter njihovi mentorji (Sebastjan Žitnik, Boris Korošec in Bojana Korez) je pripravila jed z naslovom »Pohorski lonec na krožniku«.

Ostale ekipe so pripravile: ekipa SŠGT Celje jed »Grmada«, ekipa SŠGT Ljubljana jed »Ocvrti žličniki govejih vampov«, ekipa SŠGT Novo mesto jed »Jagnječja zarebrnica z zeliščno skorjico«, ekipa SGT Radovljica jed »Medaljoni fileja kunca ali zajca«, ekipa SŠ Zagorje jed »Polnjen svinjskifile na vinski omaki« ter ekipa SŠGT Radenci - 1. ekipa jed »Ciganski mesni potač«.

V podjetju TUŠ, ki slovi kot slovenski trgovec, želijo preko različnih projektov mladim dati priložnost, da pokažejo svoj talent, ga nadgradijo in morda celo unovčijo. Kajti med zelo iskanimi poklici zadnjih let pri nas so kuhar, pomočnik kuharja, natakar in turistični tehnik. Zatorej z nadgradnjo projekta »Tuševa kuharska zvezda 2017« navdušujejo mlade za gostinsko turistične poklice. To je v uvodu v četrto predtekmovanje povedal Brane Pevec, direktor Veleprodaje iz Engro Tuš-a, vse pa je tedaj pozdravila tudi ravnateljica SŠGT Radenci Janja Prašnikar Neuvirt. Program je povezovala dijakinja 2. letnika Anja Lang, v uvodu je kot kitaristka in pevka nastopila dijakinja 3. letnika Sanja Lovrec, na zaključku pa kar glasbena skupina Pearl Heart.

Iz štirih predtekmovanj so se v veliki finale uvrstile tri ekipe SŠGT Ljubljana, dve ekipi SŠGT Celje ter ekipe SGT Radovljica, SŠGT Maribor in SŠGT Radenci. Veliki finale za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017« bo potekal 8. maja v hotelu Ramada resort v Kranjski gori.

Pri napovedi četrtega predtekmovanja v Radencih na spletnih straneh »Prlekija-on.net« smo pri fotografijah z lanskoletnega kuharskega showa pozabili omeniti, da je organizator dogajanja tedaj bila Klinka iz Gornje Radgone.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje