Zavarovalnica Sava na podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer odprla akcijo »Posadi drevo«

Zavarovalnica Sava je podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer podarila in posadila dva javorja, ki bosta nudila pomembno senco šolskim igralom

Prlekija-on.net, petek, 14. april 2017 ob 09:00
Akcija Posadi drevo v Ljutomeru

Akcija Posadi drevo v Ljutomeru

V okviru dneva prostovoljstva je Zavarovalnica Sava (poslovna enota Ljutomer) podružnični OŠ Cvetka Golarja Ljutomer podarila in posadila dva javorja, ki bosta nudila pomembno senco šolskim igralom. Rdeči in zeleni javor so prostovoljci zasadili ob pomoči učencev, hkrati pa je šola s tem dnem odprla tudi akcijo »POSADI DREVO«.

V naš šolski prostor smo namreč tudi s pomočjo inovacijskega projekta vpeljali koncept trajnostnega razvoja; ob šoli imamo permakulturne vrtove in celo zeliščni hribček tete Pehte, pa sredozemsko gredico. Za vse to deloma skrbijo tudi naši učenci (pri urah gospodinjstva, razrednih urah, pri naravoslovju, podaljšanem bivanju, interesnih dejavnostih, nekaterih dnevih dejavnosti ...). Ob tem pridobivajo pomembna življenjska znanja ter spretnosti, učijo se samooskrbe in razvijajo spoštljiv odnos do narave. Našo krasno okolico bogatimo tudi z drevesi − učenci so se naučili, kako jih pravilno posadimo in zaščitimo, kmalu se bomo učili tudi, kako jih pravilno obrezujemo, negujemo. Sadeže pa bomo zaužili ali pa iz njih skuhali marmelado.

Ker smo kar nekaj dreves že dobili podarjenih, smo osnovali akcijo "Posadi drevo". Kdor želi obogatiti in olepšati naše učno okolje, lahko prinese, podari drevo in ga sam ali z našimi učenci posadi v okolici šole. Vsako drevo bomo opremili s tablico, kjer bo zapisana vrsta drevesa, naziv donatorja in letnica zasaditve. Tako bo donator svoje drevo lahko kdaj tudi obiskal in spremljal njegovo rast.

DOSLEJ SO DREVESA DONIRALI IN POMAGALI POSADITI:
LIONS KLUB LJUTOMER, 2015 (hruška)
ZAVAROVALNICA MARIBOR, POSLOVNA ENOTA LJUTOMER, 2016 (sadna drevesa)
DREVESNICA MALUS, 2016 (sadna drevesa)
ZAVAROVALNICA SAVA, 2017 (dva okrasna javorja, zasajena ob igralih z namenom senčenja otrokom ob igri)

Hvala vsem, ki nam pomagate pri sooblikovanju prihodnosti – kdor namreč posadi drevo, misli na prihodnost.

Mateja Štefanec