Kapela pred povratno tekmo v zaostanku

NK Begne so na domačem terenu proti NK Kapela Ekosen slavili z rezultatom 2:1

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. april 2017 ob 10:10
NK Begne - NK Kapela Ekosen

NK Begne - NK Kapela Ekosen

Begunje na Gorenjskem so v nedeljo gostile prvo četrtfinalno tekmo 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA med domačini NK Begne in gosti NK Kapela Ekosen. Domači teren je bil z 2:1 (0:0) uspešnejši za Gorenjce, ki so si pred povratno četrtfinalno tekmo nabrali prednost pred Kapelčani. Polčas se je zaključil z 0:0, nato pa je v 32. minuti prvič gostujočo mrežo zadel domačin Igor Petković (NK Begne). V 37. minuti je po hitrem protinapadu Kapelčan Dejan Kos izenačil rezultat na 1:1, vendar je bil za končnih 2:1 v 44. minuti uspešen zadetek domačina Senada Huseinbašića. NK Kapela Ekosen bodo svojo priložnost za napredovanje v polfinale Lige ENA tako iskali na povratni četrtfinalni tekmi, ki bo v nedeljo, 23. aprila 2017, ob 15. uri na Kapeli.

Komentar Žarka Zrnića, pomočnika trenerja Miljenka Bilića (NK Begne), ki je bil na nedeljski četrtfinalni tekmi v vlogi selektorja: »Na tekmo smo vstopili premišljeno, previdno, z namenom, da »zavohamo« nasprotnika, ki nam je bil neznanka. Hitro smo ugotovili, da so Kapelčani tehnično dovršeni z nekaterimi znanimi in izkušenimi malonogometaši, tako da smo namerno stopili na žogo in potrpežljivo iskali svoje priložnosti. Polčas se je zaključil z začetnim rezultatom 0:0, v drugem pa smo potem povedli in držali nadzor. Kapela je po hitrem protinapadu izenačila in po rezultatu 1:1 smo domači padli v kratko krizo, vendar smo se na srečo kar hitro in uspešno zbrali ter se zoper s pomočjo naših odličnih mladih obrambnih igralcev spravili v prednost. Po zadetku Senada Huseinbašića za 2:1 smo strnili vrste in z ekipnim duhom ter borbenostjo tekmo uspešno pripeljali h koncu in povsem zasluženo zmagali. Občutki so enkratni, ker številčno publiko nismo pustili na cedilu. Sproščeno gremo na Kapelo z namenom pustiti še en podoben borben pristop, pa naj se v polfinale uvrsti boljši. Mi smo svoje že dosegli«.

Komentar Draga Bračka, vodje ekipe NK Kapela Ekosen: »Včeraj ni bil pravi dan za našo okrnjeno ekipo. Mi smo imeli štiri prečke, 20 strelov, oni samo dva in lahko jim le čestitam za zmago. Včeraj smo rezultatsko izgubili, smo pa z našimi navijači zmagali v navijanju. Čaka nas še povratna tekma doma, na katero se bomo dobro pripravili in poskušali priti v polfinale Lige ENA«.

Foto: NK Begne