Preverite, kje bo v sredo na vas čakal radar

V sredo lahko vozniki na več kot 600 lokacijah pričakujejo nadzor hitrosti. Preverite kje.

Prlekija-on.net, torek, 18. april 2017 ob 13:1311
Po vsej Sloveniji bo potekal maraton nadzora hitrosti, foto: PU Maribor

Po vsej Sloveniji bo potekal maraton nadzora hitrosti, foto: PU Maribor

V sredo, 19. aprila, bo med 6. in 18. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Preverite, na katerih lokacijah bodo policisti merili hitrost. Vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

Ta teden sicer vse do nedelje, 23. aprila, poteka poostren nadzor hitrosti po vsej Sloveniji. Svoje aktivnosti bodo policisti še posebej okrepili to sredo, ko bo, tako kot v večini evropskih držav, tudi v Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. V sredo lahko vozniki na več kot 600 lokacijah pričakujejo nadzor hitrosti.

Seznam vseh lokacij

Maraton nadzora hitrosti bodo v Sloveniji izvedli tretje leto zapored. Izkušnje iz preteklih let kažejo, da policisti na dan nadzora ugotavljado zelo malo prekoračitev hitrosti, kar je tudi glavni namen akcije. Takrat hitrost prekorači okrog 3,5 % voznikov, medtem ko ob izvajanju rednih kontrol ugotavljajo okrog 8 % prekoračitev. Ta podatek potrjuje tudi osnovni namen nadzora, ki ni usmerjen v kaznovanje voznikov, temveč v spreminjanje njihovih vozniških navad.

Maraton nadzora hitrosti bo izvajalo 244 policistov, ki bodo merili hitrost na 627 lokacijah. Nadzor hitrosti bodo ob svojem rednem delu opravljali tudi ostali policisti, zato lahko meritve hitrosti pričakujete tudi na drugih lokacijah, ki niso navedene v zgornjem seznamu.

V naši okolici bodo hitrost preverjali na cestah v Stročji vasi, Savcih, Pavlovcih, Ivanjkovcih, Obrežu, na cestah Vučja vas - Križevci - Ljutomer, Ljutomer - Savci, ... Vse lokacije lahko preverite v zgornjem seznamu.

Za lastno varnost lahko največ naredimo vozniki sami
Da bi bile naše ceste bolj varne, moramo za to poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise ter ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila.

Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v policiji znova opozarjajo - vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti!


Več v Črna kronika