Nepridiprav jim je ponoči predčasno zakuril kres

Kres so nameravali prižgati naslednji večer za tradicionalno velikonočno vuzmenko

Prlekija-on.net, torek, 18. april 2017 ob 19:394
Kres

Kres

Policisti policijske postaje Ormož so med prazničnimi dnevi obravnavali tudi dogodek, kjer je neznanec zakuril pripravljen kres. V soboto, 15. aprila, ob 3.45 so bili namreč obveščeni, da je v športnem parku Stras v občini Središče ob Dravi zagorel kres. Požar so pogasili gasilci PGD Središče ob Dravi. Policisti so ugotovili, da je pripravljeni kres prižgal neznanec. Kres so nameravali prižgati naslednji večer za tradicionalno velikonočno vuzmenko.

V soboto, 15. aprila, ob 19. uri so bili obveščeni tudi o poškodbi otroka pri pokanju s karbidom v okolici Miklavža pri Ormožu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 11-letni otrok pokal s karbidom, pri tem pa so mu iz pločevinaste posode od barve pri eksploziji v predel obraza prileteli delci barve. Oči so mu očistili v Zdravstvenem domu, ostalih poškodb pa na srečo ni bilo.

Med drugim so obravnavali tudi prijave glede motenja miru zaradi pokanja s karbidom. Prijave so obravnavali v okolici Velike Nedelje, okolici Miklavža pri Ormožu in okolici Središča ob Dravi. Kršiteljem so bili izdani plačilni nalogi.


Več v Črna kronika