Na razdalji 264 metrov je vozil s povprečno hitrostjo 129,83 km/h, foto: PPP Maribor

Na razdalji 264 metrov je vozil s povprečno hitrostjo 129,83 km/h, foto: PPP Maribor

Policisti Postaje prometne policije Maribor so v sredo, 19. aprila, v okviru poostrenih aktivnosti s področja hitrosti, opravljali nadzor prometa z vozilom z vgrajenim video-nadzornim sistemom Provida. Okoli 23.10 so na Titovi cesti v Mariboru, kjer je hitrosti omejena na 50 km/h ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi, tip A6, na razdalji 264 metrov vozil s povprečno hitrostjo 129,83 km/h.


Zatem, ko so ga ustavili, so policisti 32-letnemu vozniku, doma iz Maribora, odredili tudi preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je imel voznik 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zaradi ugotovljenih prekrškov so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo do odločitve sodišča, kamor so zoper voznika za obe kršitvi vložili obdolžilni predlog in predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Predpisana sankcija za posamezen ugotovljen prekršek je 1.200 evrov in 18 kazenskih točk.

Morda vas zanima tudi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.