Znan mariborski gostinski lokal pogorel do tal

Prve ocene so, da je nastalo za okoli 500.000 evrov materialne škode

Prlekija-on.net, petek, 21. april 2017 ob 09:21
Požar Ribičija Maribor

Požar Ribičija Maribor

Sinoči, okoli 23. ure je zagorel znan gostinski lokal na Meljskem hribu v Mariboru - Ribičija. Objekt, velikosti okoli 50x50 m je zgorel v celoti. Prve ocene so, da je nastalo za okoli 500.000 evrov materialne škode. Požar so dokončno pogasili gasilci. V požaru ni bil nihče poškodovan, v času požara pa po do sedaj zbranih obvestilih, v objektu ni bilo nikogar.

Posredovali so gasilci GB Maribor, PGD Maribor–mesto, Malečnik, Pobrežje, Studenci, Razvanje, Brezje in Kamnica, ki so pogasili požar v velikosti trideset krat petdeset metrov.

Mariborski kriminalisti in policisti bodo danes zjutraj, če bo to že mogoče, pričeli z ogledom kraja požara. Ker je zelo težko napovedati, kdaj bodo z delom zaključili, tudi ne morejo napovedati, kdaj bo o požaru oz. vzrokih zanj, znanega kaj več, je ob tem sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor, Miran Šadl.

Zvečer so mariborski kriminalisti in policisti zaključili terenski del ogleda kraja požara. Vzroka požara z gotovostjo še niso potrdili. Kriminalistična preiskava se bo prihodnji teden nadaljevala z laboratorijskimi analizami, zbiranje obvestil pa je intenzivno.

Več informacij o vzroku požara bo tako znanih po zaključku analiz, zagotovo ne prej, kot prihodnji teden.

Foto: GB Maribor


Več v Črna kronika