Karisfera je motivirala in opremila mlade z uporabnimi znanji za vstop na trg dela

Uspešno izvedena 4. pomurska študentska zaposlitvena konferenca

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. april 2017 ob 09:12
4. Karisfera

4. Karisfera

V organizaciji Kluba prekmurskih študentov je v soboto v RIS Dvorec Rakičan potekala 4. pomurska študentska zaposlitvena konferenca, Karisfera. Čez dan so se zvrstila tri predavanja, ki so mladim ponudila koristne vsebine pri vstopu na trgu dela. Letošnjo konferenco so zaokrožili hitri zmenki s pomurskimi delodajalci, s katerimi Klub prekmurskih študentov vzpostavlja mrežo študent-delodajalec.

Karisfera, katere ključni namen se nanaša na povečanje zaposljivosti pomurskih študentov, je letos potekala že četrto leto zapored. Prvi del konference se je odvijal v znamenju iskanja zaposlitve v času digitalne dobe. Predavatelji so na delavnicah podali aktualna znanja, predstavili aktualne trende in načine, kako s pomočjo digitalnih orodij na trgu dela postati čimbolj zaposljiv ter kako z uspešnim mreženjem poiskati delo. Udeleženci so imeli tudi priložnost izpolniti brezplačno psihometrično testiranje in pridobiti profesionalno fotografijo za življenjepis.

V drugem delu konference so potekali simulirani razgovori z delodajalci iz uspešnih pomurskih podjetij, ki se zavedajo pomena razvoja kakovostnih kadrov in zaposlovanja mladih. V Klubu prekmurskih študentov v tovrstni aktivnosti vidijo velik potencial, saj verjamejo, da imajo pomurski študenti tiste kompetence in znanja, ki jih potrebujejo za zaposlovanje v dobro stoječih podjetjih. Tovrstni razgovori so potekali že drugo leto, viden pa je že bil napredek. Razgovorov se je udeležilo še več mladih in še več pomurskih podjetij.

V mrežo so se tako vključila podjetja Pomurski tehnološki park Murska Sobota, Ljudska univerza Murska Sobota, Raziskovalno-izobraževalno središče Dvorec Rakičan, MOL, Lek, Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije - Zavod Murska Sobota, Pomurske mlekarne, Megras, Klima Center Tratnjek, Roto, SGP Pomgrad, Murska Transport, Policijska uprava Maribor in Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje Murska Sobota. Skupno je tako na konferenci sodelovalo 40 mladih in 14 delodajalcev, med nekaterimi se bo povezovanje nadaljevalo še v prihodnje. K uspešni izvedbi konference so v veliki meri pripomogli tudi podporniki Mestna občina Murska Sobota, SGP Pomgrad,  Pekarna Čeh, Murska Transport, Mojdelo, Zveza ŠKIS in ŠOS, ki so omogočili, da je letošnja konferenca potekala na še višjem nivoju.


Več v Kultura in izobraževanje