Praznik dela ne gre brez golaža in špricarja!

V Gornji Radgoni in Radencih bodo konec tedna v ospredju tekmovanja v kuhanju golaža in izbiri najboljšega špricarja

Prlekija-on.net, sreda, 26. april 2017 ob 08:222
Kuhanje divjačinskega golaža

Kuhanje divjačinskega golaža

Tako kot se spodobi, bo letošnji praznik dela, na območju Gornje Radgone, poleg številnih kresovanj in podobnih dogodkov, minil tudi v znamenju različnih kulinaričnih tekmovanj. Že ta konec tedna, v soboto in nedeljo, torej zadnja dva aprilska dneva, bosta v Gornji Radgoni in Radencih, med drugim tekmovanja v kuhanju golaža in izbiri najboljših špricarjev. Tako Gostilna Izvir iz Gornje Radgone in Društvo za ohranitev jedi naših babic "Kihača" iz Vogričevcev, v soboto, 29. aprila, ob omenjenem gostišču v bližini Lisjakove struge, pripravljata enkratno druženje številnih gostov, predvsem ljubiteljskih kuharjev, in sicer 2. golažijado "Izvir – Gornja Radgona 2017", na kateri pričakujejo vsaj 18 ekip z obeh bregov reke Mure, torej predvsem iz Prekmurja, Prlekije in Slovenskih Goric, kot je to bilo lani.

Ekipe profesionalnih in ljubiteljskih kuharjev, saj omejitev ni, bodo kuhale klasični goveji golaž, za katerega bodo sestavine prispevali organizatorji, za ostalo pa se tekmovalci odločajo samostojno, in na koncu bodo ugotavljali kdo je skuhal najboljši golaž. Po ocenjevanju bodo golaž brezplačno razdelili obiskovalcem, prav tako bodo gostinci iz Izvira ves dan brezplačno, pravzaprav za prostovoljne prispevke, delili sočen golaž in tudi hrustljave langaše s česnom. Tako nihče ne bo ostal lačen, še manj pa žejen, saj bodo takšni in drugačni napitki tekli v potokih. Organizatorji pričakujejo, da bo med drugimi gosti tudi več sto motoristov, ki se bodo pripeljali med panoramsko vožnjo po Prlekiji.

Naslednji dan, v nedeljo. 30. aprila ob 10. uri pa bo zelo živahno in razigrano pri Restavraciji Park v osrčju radenskega parka. Poleg tekmovanja številnih ekip v kuhanju divjačinskega golaža, bodo namreč v Radenski, znova izbirali tudi najboljši špricar. Z domačo radensko tri srca bodo mešali vina iz Radencev, Gornje Radgone in okolice ter tudi od drugod, posebna komisija pa bo izbrala najboljše priljubljene pijače – špricarje.

Za vsa tri tekmovanja se lahko zainteresirani prijavijo do samega tekmovanja, čeprav bi organizatorji v Gornji Radgoni in Radencih bili veseli, če bi jih poklicali čim prej!


Več v Družabno