Ljutomerčanke iz obale prinesle kolajne

Za Ljutomerčanke se pa še ni končala letošnja tekmovalna sezona, saj se bodo še udeležile že tradicionalnega SLOVENIA OPEN tekmovanja, katerega gostitelj oz. organizator bo domači klub Twirling klub Ljutomer

Prlekija-on.net, sreda, 26. april 2017 ob 18:231
Twirling klub Ljutomer na državnem prvenstvu

Twirling klub Ljutomer na državnem prvenstvu

Članice Twirling kluba Ljutomer, so se ta vikend 22. in 23. aprila 2017 udeležile že 21. Državnega prvenstva, katero je tokrat potekalo na obali v Občini Piran v športni dvorani v Luciji. Tekmovanja se je udeležilo 17 klubov iz celotne Slovenije, kateri delujejo pod okriljem Twirling zveze Slovenije. Organizator tega državega prvenstva pa je bil TWIRLING KLUB PIRAN.

Športnice so tekmovale v posameznih disciplinah, parih ter v skupini. Prvič sta se na tekmovalni parket podali Tia Budja in Mija Makovec. Tia Budja je tekmovala v kategoriji novinci 11 let in si domov prinesla zlato kolajno. Njena klubska kolegica Mija Makovec pa je tekmovala v disciplini novinci 8 let in si priplesala 6. mesto. Srebro sta si domov prinesli Urška Sever in Lucija Mesarič, kateri sta tekmovali v kategoriji NIVO 1-freestyl str. Mladinci. Kar 2 bronasti kolajni si je domov odnesla Neja Feguš, katera je tekmovala v kategoriji NIVO 1-solo cicibani in v NIVO 1-freestyl cicibani. V skupinski zasedbi Nika Škrjanec, Mija Makovec, Lorena Viher, Tia Budja in Neja Feguš-Team Ljutomer so športnice osvojile 4. mesto. Še 2 4. mesti sta pa zasedli Nika Škrjanec in Lorena Viher v kategoriji nivo 1-solo pari ml. dečki in deklice, ter v kategoriji NIVO 1-freestyl pari ml. dečki in deklice. Par, kateri je tekmoval v kategoriji NIVO 1-freestyl ml. mladinci Lucija Mesarič in Urška Dunaj, sta zasedli 5. mesto. 7.mesto si je pa v kategoriji NIVO 1-freestyl mlajše deklice priplesala Lorena Viher.

Za Ljutomerčanke se pa še ni končala letošnja tekmovalna sezona, saj se bodo še udeležile že tradicionalnega SLOVENIA OPEN tekmovanja, katerega gostitelj oz. organizator bo domači klub Twirling klub Ljutomer. Tekmovanje bo potekalo 10. junija v ŠIC dvorani Ljutomer, vljudno vabljeni vsi naši navijači!

Zapisala Predsednica TK LJUTOMER
Anita Ketiš
Foto: Nina Klemenčič


Več v Šport