Ob praznovanju zaigrali vsem Gorički lajkoši

Aprilsko rojstnodnevno slavje v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 27. april 2017 ob 15:30
Aprilsko rojstnodnevno slavje v DOSOR-ju

Aprilsko rojstnodnevno slavje v DOSOR-ju

Zadnji četrtek v posameznem mesecu se v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pripravi praznovanje za stanovalke in stanovalce tega doma, ki slavijo svoj rojstni dan. Ker je zadnji četrtek v aprilu državni praznik - 27. april, nekdaj Dan OF - je delovna terapevtka Vesna Razboršek vse zbrane v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja pozdravila že v sredo, 26. aprila dopoldne.

Tokrat je slavljencev bilo ducat, dvanajsterica, ki je skupaj naštela okroglih 950 let (najmlajši 56, najstarejša 92 let). Vsem tem, kakor tudi vsem zbranim so veselo zaigrali in zapeli »Gorički lajkoši« iz Gornjih Petrovec na Goričkem v Prekmurju. Imenovana četverica ima za seboj že 14 let nastopanja. Nastopili so štirje: Stanko Črnko s harmoniko, Štefan Grah z lončenim basom (vugašem), Mihael Pozman s saksofonom, a Ludvik Šafran jih je spremljal z udarci na koso. Poskrbeli so za pravo domače vzdušje, kot tudi za priložnostni ples. Vsem slavljenkam in slavljencem so bila izročena priložnostna darilca, kot tudi rezine odlične torte iz DOSOR-jeve kuhinje (slaščičarka Jolanda !). S torto so se lahko posladkali vsi zbrali v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja.

Ob tokratnem slavju v DOSOR-ju smo srečali tudi znanega pevca Staneta Vidmarja, ki je nam je zaupal, da je ob osebnem prazniku prišel čestitat mami, a mi vemo, da je stanovalka DOSOR-ja pravzaprav njegova tašča. Lepo povedano ! Tako je tudi nastal posnetek Staneta Vidmarja v družbi z nekdaj zelo popularno pevko Barbaro Šerbec Šerbi.


Več v Kultura in izobraževanje