Nedeljsko praznovanje bo prijetno naporno

Špricarji, divjačinski golaž, postavljanje mlaja in kresovanje

Filip Matko Ficko, petek, 28. april 2017 ob 15:02
Kresovanje, Arhiv ZTŠ Radenci

Kresovanje, Arhiv ZTŠ Radenci

Zadnja nedelja v tem mesecu, 30. aprila, bo v Radencih izredno prijetna, a hkrati kar precej naporna. Popraznično in predpraznično vzdušje bo na vsakem koraku, še zlasti pa v parku ter okrog Zdravilišča Radenci.

Zavod za turizem in šport Radenci organizira tradicionalni, že šesti po  vrsti, izbor »Radenskega naj-špricarja«. Predstavitev špricerjev z degustacijo se bo pričela ob 10. uri pri Gostilni Park v radenskem parku. Istočasno se bo v tem okolju pričelo tudi 6. tekmovanje v kuhanju divjačinskega golaža, ki ga organizira Zdravilišče Radenci. Kotlički tekmovalk in tekmovalcev bodo v senčici pod drevjem parka, vonjave pa bodo verjetno »odplavale« veliko dlje, da bodo pritegnile številne obiskovalke in obiskovalce ter preizkuševalce in ocenjevalce te privlačne jedi.

Proti večeru se bo dogajanje v radenskem parku »premaknilo« na sam rob parka, v bližino Zdravstvenega doma, kjer bo ob 19. uri sledil dvig letošnjega mlaja. Po dvigu in kulturnem programu (v programu bodo zapeli pevke in pevci mešanega pevskega zbora »Večerna zarja« iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci !) se bo večina udeležencev odpravila še na travnato površino za hotelom Radin, kjer se bo ob 20. uri pričelo tradicionalno kresovanje.


Več v Kultura in izobraževanje