44-letnica prerezala vrat svoji materi zaradi spora

Hči naj bi 75-letni materi prerezala vrat zaradi spora okoli penzije in mamil

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2017 ob 20:488
Policija

Policija

Iz PU Maribor so popoldan sporočili, da mariborski policisti obravnavajo primer nasilne smrti, o kateri so bili obveščeni v popoldanskih urah. Na kraju sta dežurna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki vodi ogled kraja dejanja. "Zaenkrat vam dodatnih pojasnil ne moremo posredovati", so še ob tem sporočili.

Neuradno naj bi se umor zgodil v enem izmed stanovanjskih blokov na Taboru, kjer naj bi 44-letnica prerezala vrat svoji materi zaradi spora okoli penzije in mamil. 75-letnica je zaradi zadobljenih poškodb umrla.

Mariborski policisti so ob prihodu na kraj izsledili žensko srednjih let, za katero je bilo ugotovljeno, da so zoper njo podani utemeljeni razlogi za sum, da je osumljena storitve kaznivega dejanja umora, za katero ji grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Ogled kraja kaznivega dejanja je opravila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, kriminalisti pa so v nadaljevanju z zbiranjem obvestil ugotovili in potrdili, da je osumljenka v dopoldanskem času prišla v spor s starejšo žensko. Pri tem je pograbila oster predmet in z njim večkrat zabodla starejšo žensko, ki je zaradi poškodb izkrvavela in na
kraju poškodbam podlegla.

Osumljenki je bilo odrejeno pridržanje in je bila privedena k dežurnemu preiskovalnemu sodniku v Mariboru.


Več v Črna kronika