Mladi gasilci so okraševali prvomajsko drevo, starejši so ga pa postavili

Da spomin na prvi maj, praznik dela ne bi povsem zbledel, beltinski gasilci že več kot 20 let pri gasilskem domu postavljajo prvomajsko drevo, ki je povezano tudi z gasilskim prvomajskim druženjem

Prlekija-on.net, ponedeljek, 1. maj 2017 ob 09:31
Postavljanje prvomajskega drevesa v Beltincih

Postavljanje prvomajskega drevesa v Beltincih

Pred 136 leti je bilo v Beltincih ustanovljeno gasilsko društvo, ki predvsem skrbi za požarno varnost in preventivo občanov kraja Beltinci in širše. Gre za osrednje gasilsko društvo v Gasilski zvezi Beltinci, ki je ponosno tudi na mlade gasilce. Da pa spomin na prvi maj, praznik dela ne bi povsem zbledel, beltinski gasilci že več kot 20 let pri gasilskem domu Beltinci postavljajo prvomajsko drevo, ki je povezano tudi z gasilskim prvomajskim druženjem.

Na predvečer prvega maja, v nedeljo, 30. aprila je pri gasilskem domu potekalo prvomajsko postavljanje prvomajskega drevesa. Dan prej so gasilci iz gozda v Bukovnici pripeljali 20 metrov dolgo jelko in jo pripravili za postavitev, ki je potekala s pomočjo gasilcev in bagra. Ob tej priložnosti pa so vrh prvomajskega drevesa mladi gasilci, pionirji in mladici okrasili s krep papirjem ter namestili slovensko zastavo, kajti po programu društva je to njihova vsakoletna prvomajska naloga, da okrasijo prvomajsko drevo. Mladi beltinski gasilci so ponosni, da so okrasili prvomajsko drevo, kajti to okraševanje se prenaša med mladimi gasilci  iz roda v rod. Prvomajsko drevo bo pri beltinskem gasilskem domu postavljeno do konca maja, ko ga bodo pospravili.

Jože Žerdin


Več v Družabno