Prvomajski blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Blagoslova se je udeležilo okrog dvesto motoristov iz osemnajstih moto klubov

Branko Košti, ponedeljek, 1. maj 2017 ob 20:13
Prvomajski blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Prvomajski blagoslov motorjev pri Mali Nedelji

Namesto prvomajske budnice pihalne godbe, je malonedeljčane, predvsem tiste, ki so si na praznični dan privoščili malo daljše spanje, v praznik prebudilo hrumenje motorjev. Že nekaj let je namreč 1. maj v tem kraju namenjen blagoslovu motorjev, njihovih voznikov in sovoznikov.

Blagoslov organizira domači moto klub Pürgaške sekire v središču Male Nedelje. Dobra organizacija, gostoljubnost gostiteljev, pa tudi napoved lepega vremena, je v "Pürgo" privabilo okrog dvesto motoristov in njihovih sopotnikov, ki so se pripeljali organizirano v okviru svojih moto klubov, nekaj pa je bilo posameznih ljubiteljev dvokolesnikov, kar nekaj pa je bilo tudi štirikolesnikov. Seveda se jim je pridružila množica domačinov in naključnih obiskovalcev, kateri so občudovali zloščene jeklene konjičke in oprave njihovih lastnikov.

Blagoslov je opravil farni župnik Srečko Fras, ob pomoči domačina, tudi župnika v župniji Kapela in navdušenega motorista Frančka Horvata. Blagoslovu je sledila krožna vožnja, po povratku pa je motoriste pričakal odličen pasulj, na katerega se je prileglo tudi nekaj tekočega. Sledilo je motoristično druženje ob dobri glasbi in pijači do poznih popoldanskih ur.


Več v Družabno