Najmlajši judoisti tekmovali v Prleški judo ligi

V letu 2017 se je v svojih skupinah borilo več kot 200 judoistov iz Judo kluba Ormož, Judo kluba Križevci pri Ljutomeru, Judo kluba Juršinci, Športnega društva Prleška judo šola in TVD Partizana Ljutomer

Prlekija-on.net, petek, 5. maj 2017 ob 08:03
Prleška judo liga za najmlajše

Prleška judo liga za najmlajše

V mesecu aprilu so najmlajši prleški judoisti uspešno zaključili že tradicionalno Prleško judo ligo za najmlajše, ki jo organizira Prleška judo zveza za judo klube, ki sodelujejo v programu Judo Prlekija. Tako se je v letu 2017 borilo v svojih skupinah več kot 200 judoistov iz Judo kluba Ormož, Judo kluba Križevci pri Ljutomeru, Judo kluba Juršinci, Športnega društva Prleška judo šola in TVD Partizana Ljutomer.

V Prleški judo ligi sodelujejo judoisti od prvega do šestega razreda. Liga nudi najmlajšim tekmovalcem prve priložnosti za nabiranje tekmovalnih izkušenj, poleg tega pa tudi priložnost za nova prijateljstva med člani društev iz Prlekije. Prav tako je priložnost za seznanjanje širše množice z judom.

Ligo so sestavljala štiri kola v obdobju od februarja do aprila. Judoisti so bili razdeljeni v skupine po starosti, spolu in teži. Tekmovalci so pokazali svojo borbenost, svoj pogum, okrepili so svojo odločnost in napredovali, kar je bilo skozi kola lige lepo vidno. Na koncu je bilo veliko ponosa in zadovoljnih nasmehov mladih prleških judoistov z medaljami okrog vratu, kar poplača ves trud skozi leto treningov. Na koncu šolskega leta bodo mladi judoisti zaokrožili svoje treninge za to sezono še z opravljanjem izpitov za šolske pasove.


Več v Šport