Dvojni trojčki na družinskem in prijateljskem srečanju v Prekmurju

Od Roka, Jureta in Zale, do Ines, Lare in Sandija

Prlekija-on.net, sobota, 6. maj 2017 ob 08:39
Dvojni trojčki na družinskem srečanju

Dvojni trojčki na družinskem srečanju

Ko sta prijazna domačina iz Satahovcev, Stanko in Bernardka Serec, starša 32-letne Mihaele in 27-letnega Mateja, pred dnevi, ob svojem ranču – vikendu in ribniku nedaleč od vasi v smeri proti reki Muri, pripravila manjše družinsko srečanje, na katero sta povabila tudi nekaj prijateljev, se je zgodila prav posebna zanimivost. Med  petnajstimi prisotnimi so namreč zraven bili tudi dvojni trojčki, in sicer vnuki obeh gostiteljev, 26-mesečni: Jure, Rok in Zala, ter otroci družinskih prijateljev, 24-letni: Ines, Lara in Sandi. In dokler so vsi prisotni uživali v naravnem okolju, predvsem jedli in pili, se zabavali, nekateri pa celo nabirali čemaž in druga zelišča, smo izvedeli nekaj zanimivosti povezanih z vsemi trojčki. Starejši so se predstavili sami, majhni pa s pomočjo očeta, 34-letnega Aleša in mame, 32-letne Mihaele Macarol, ki živijo v Mariboru, a so redni gostje dedka in babice, ter strica v Satahovcih, dober streljaj od Murske Sobote.

Univerzitetna diplomirana matematičarka Mihaela, ki je študirala v Mariboru, je pred enajstimi leti spoznala Mariborčana, voznika tovornjaka, Aleša Macarola. Ljubezen se je razplamtela in sta se Prekmurka in Štajerec, pred petimi leti, tudi poročila, začela sta razmišljati tudi o širitvi družine, najbrž ne s trojčki, a se je zgodilo. Brez vseh zapletov, sicer s carskim rezom, je Mihaela 9. februarja 2015, na UKC Ljubljana, rodila trojčke, dva fanta in deklico, ki sta jim dala imena: Jure, Rok in Zala. Danes je oče večinoma po terenu, mama pa skrbi za otročke in do julija 2017 bo koristila porodniški dopust, potem pa bo začela iskati službo. Vesela sta mlada starša, da so otroci zdravi in se uspešno razvijajo in odraščajo. V družini Serec so sicer že imeli trojčke, saj je babica po mamini strani nekoč rodila tri deklice, ki pa so žal, zaradi zlatenice, umrle. Pri Macarolovih doslej trojčkov ni bilo, ima pa Aleš dve teti po očetovi strani, ki sta se kot dvojčici pred nedavnim srečale z Abrahamom.

Drugi trojček se je predstavil sam, a tudi oni "pod nadzorom" mame, 52-letne Tatjane, zaposlene na Geodetski upravi Murska Sobota, in očeta, 59-letnega Marjana Flegarja, zasebnega geodeta iz Murske Sobote. Tudi onadva sta trojčke, deklici in fanta, dobila na UKC Ljubljana, in sicer 7. januarja 1993. Poimenovali so jih: Ines, Lara in Sandi, vsi trije pa si sedaj počasi že urejajo svoja življenja. Lara je balerina v Operi Ljubljana, v prestolnici je tudi Ines, ki študira farmacijo, ter Sandi, ki študira informatiko. Na vse tri sta starša izjemno ponosna, enako pa tudi trojčki spoštujejo in imajo radi mamo in atija. In vsi so najbolj srečni ob tovrstnih družinskih in prijateljskih srečanjih.


Več v Zanimivosti