Razstava ročnih del v Veržeju

Že tradicionalno ročna dela, ki so nastajala čez zimo, ustvarjalke postavijo na ogled v Rokodelskem Centru DUO Veržej

Prlekija-on.net, sobota, 6. maj 2017 ob 08:52
Razstava ročnih del v Veržeju

Razstava ročnih del v Veržeju

V sklopu prireditev ob občinskem prazniku Občine Veržej že tradicionalno ročna dela, ki so nastajala čez zimo, ustvarjalke postavijo na ogled v Rokodelskem Centru DUO Veržej. Klekljarice, ki so že nekaj let delovale v neformalni skupini pod mentorstvom Tatjane Prelog, so se ob koncu lanskega leta priključile Kulturnemu društvu Slavko Osterc Veržej, kot sekcija Mürske ribice. Ime Mürske ribice so si izbrale zato, ker so članice iz obeh bregov reke Mure.

V razstavi svojih del so se že tretje leto združile s skupino članov ročnih del Društva upokojencev Veržej pod vodstvom Štefke Šterman. Mürske ribice razstavljajo klekljane izdelke, člani ročnih del DU pa imajo na ogled izdelke narejene v različnih tehnikah. Lahko so ponosni, da imajo v Pomurju prvo klekljarsko skupino prav v Veržeju, s katero bodo ohranjali živo kulturno dediščino Slovenije.

Jože Žerdin


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje