Razvitje in blagoslov mladinskega prapora Gasilske zveze Križevci ter blagoslov moštvenega vozila PGD Iljaševci

Slovesnosti je prisostvovalo 120 uniformiranih gasilcev, 14 nosilcev gasilskih praporjev in 60 mladih gasilcev

Prlekija-on.net, torek, 9. maj 2017 ob 11:291
Razvitje mladinskega prapora

Razvitje mladinskega prapora

V nedeljo 7.5.2017 smo gasilci GZ Križevci praznovali praznik, našega zavetnika gasilcev, svetega Florjana, kateri je godoval 4. maja. Razlogov, da smo se v nedeljo zbrali v tako velikem številu, pa je zagotovo več. Eden izmed teh razlogov je tudi ta, da smo blagoslovili in prevzeli nov gasilski mladinski prapor in blagoslovili moštveno vozilo PGD Iljaševci.

Slovesnosti je prisostvovalo 120 uniformiranih gasilcev, 14 nosilcev gasilskih praporjev in 60 mladih gasilcev.

S svojim obiskom in vzpodbudnimi besedami so navzoče pozdravili; predsednik GZ Križevci Dragotin Rakuša, župan občine Križevci mag. Branko Belec, ravnateljica OŠ Križevci Vasilija Stolnik, predsednik mladinske komisije pri Gasilskem regijskem svetu Pomurja Bojan Lončar in predsednik PGD Iljaševci Miran Dajčar. Za pogostitev za navzoče je poskrbelo PGD Iljaševci.

Sveto mašo, blagoslov mladinskega prapora in moštvenega vozila PGD Iljaševci je daroval župnik Štefan Vinkovič.

Nekaj utrinkov govora predsednika komisije za mladino pri GZ Križevci Denisa Čuka:
Že od nekdaj se ljudje družijo med seboj, povezujejo v skupine, ustanavljajo društva, zveze. Z zastavo oziroma praporom predstavljajo ali identificirajo svoj obstoj, izražajo status, izkazujejo čast, počastijo spomin.

Kot mnogi, smo si tudi mi želeli imeti svoj unikaten prapor, s katerim se bomo ob različnih priložnostih predstavljali širši javnosti. Tako je s pomočjo naše mladine nastal prapor, katerega bomo čez nekaj trenutkov tudi razvili. Zato se ob tej priložnosti moram zahvaliti vsem akterjem v tej zgodbi, ki so na kakršen koli način pomagali, da bo ta projekt tudi kmalu uspešno zaključen. Vseh na žalost ne morem omeniti, kajti mnogo vas je, ki ste priskočili na pomoč, eni finančno, drugi z idejami, predlogi, nekateri morda samo z vašo moralno podporo. Hvala vsem.

Še zmeraj  pa se številnim zagotovo poraja vprašanje, zakaj ta prapor? Odgovor je seveda preprost. Naša gasilska mladina si ta prapor zagotovo zasluži z dosedanjim delom, ter tudi dosežki, katere dosega na lokalni, regijski in državni ravni.

Zato spoštovana gasilska mladina, ne pozabite, vašega slogana na praporu - Vi ste naša prihodnost.

Z gasilskim pozdravom.
Na pomoč!

Gasilska zveza Križevci


Več v Kultura in izobraževanje