Zmagovalca Darko Jorgić in Ana Tofant

Odigran III. Odprti turnir RS

Prlekija-on.net, četrtek, 11. maj 2017 ob 08:20
3. odprti turnir RS v namiznem tenisu

3. odprti turnir RS v namiznem tenisu

Dokaj skromnih 40 igralcev in 19 igralk je nastopilo na 3. odprtem turnirju Republike Slovenije v namiznem tenisu, ki je v organizaciji domačega NTK Kema, potekal v Puconcih. Po predtekmovanjih v skupinah, se je na glavni turnir uvrstilo 24 fantov in 12 deklet, kjer sta po igranju na izpadanje, zmagovalca po pričakovanju postala prva nosilca Darko Jorgić in Ana Tofant. Jorgić je bil superioren, saj je na celem turnirju izgubil en sam niz, in sicer v polfinalu proti Šfiligoju. V finalu je gladko s 4:0 premagal Jako Golavška, ki je pred tem izločil drugega nosilca Mitjo Horvata. Ob odsotnosti Denija Kožula, ki je bil prijavljen, a je naknadno odpovedal nastop, in tudi drugih slovenskih reprezentantov sta si pri moških tretje mesto razdelila mladca Tom Šfiligoj in Peter Hribar, ki je na glavnem turnirju bil usoden za oba prva domača igralca iz Keme, Dominika Škrabana in Bojana Ropošo.

Bistveno bolj dramatično je bilo pri dekletih, kjer tudi ni bilo številnih igralk, ki sodijo na vrh slovenskega ženskega ping ponga. Prva nosilka se je morala zelo potrditi, v zaključnem dvoboju pa s 4:3 boljša od druge nosilke Lee Paulin, ki je že vodila 2:0 v nizih. Tretje mesto, sta si razdelili Katarina Stražar in Katja Gutnik, ki sta finalistkama v polfinalu povzročili veliko preglavic. Pokale in priznanja najboljšim sta podelila predsednik NTZS, mag. Marjan Hribar, in predsednik NTK Kema Puconci, Robert Smodiš.

Rezultati, moški, ¼ finale: Jorgič – Cvetko 4:0, Pelcar – Šfiligoj 1:4, Ropoša – Hribar 3:4, Golavšek – Horvat 4:2, ½ finale: Jorgič – Šfiligoj 4:1, Hribar – Golavšek 1:4, finale: Jorgič – Golavšek 4:0 (11:8, 11:3, 11:8, 11:7).

Končni vrstni red: 1. Darko Jorgič (Krka), 2. Damjan Golavšek (Savinja), 3.- 4. Tom Šfiligoj (tujina) in Peter Hribar, 5.- 8. Tilen Cvetko (oba Krka), Tomaž Pelcar, Bojan Ropoša (oba Kema Puconci) in Mitja Horvat (Fužinar Interdiskont) itd. 

Rezultati, ženske, ¼ finale: Tofant – Opeka 4:2, Vovk – Stražar 1:4, Sterchi – Gutnik 1:4, Supanič – Paulin 2:4, ½ finale: Tofant – Stražar 4:2, Gutnik – Paulin 3:4, finale – Tofant – Paulin 4:3 (10:12, 8:11, 11:3, 14:12, 11:5, 7:11, 11:8).

Končni vrstni red: 1. Ana Tofant (Mengeš), 2. Lea Paulin (Arrigoni Izola), 3.- 4. Katarina Stražar (Mengeš) in Katja Gutnik (Logatec), 5.- 8. Lara Opeka (Kajuh Slovan), Aleksandra Vovk (NTZS), Tjaša Supanič (Vesna Zalog) in Katarina Lydia  Sterchi (Arrigoni Izola) itd.


Več v Šport