Na MIKKovem tednu mladih so potekale glasbene delavnice in šahovski turnir

Poudarek je bil predvsem na mladostnikih od 7. do 18. leta starosti, ki potrebujejo pozitivno stimulacijo v dejavnostih izven formalnega izobraževalnega sistema

Prlekija-on.net, četrtek, 11. maj 2017 ob 10:57
MIKKov teden mladih

MIKKov teden mladih

MIKKov teden mladih se je dogajal med 4. in 5. majem v MIKK-u v Murski Soboti, namenjen pa je bil predvsem aktivnim uporabnikom MIKKovih storitev in njihovi predstavitvi zainteresirani javnosti. Poudarek je bil predvsem na mladostnikih od 7. do 18. leta starosti, ki potrebujejo pozitivno stimulacijo v dejavnostih izven formalnega izobraževalnega sistema.

V četrtek so se na MIKKovem odru ob 14h predstavile glasbene delavnice s kratkim koncertom, ki svoje aktivnosti izvajajo v sklopu MIKKovega mladinskega programa (Kitarska in bobnarska delavnica) ali pa gostujejo v prostorih MIKKa (Glasbena Ustvarjalnica KUD Dolina Miru).

V petek, pa je potekal MIKKov šahovski turnir za osnovne šole, udeležilo se ga je 46 šahistov iz pomurskih osnovnih šol. Turnir je bil organiziran v sodelovanju s Šahovskim društvom Radenska Pomgrad.

V absolutni konkurenci osnovnih šol je zmago osvojila OŠ I Murska Sobota, 2. mesto je zasedla OŠ III Murska Sobota, 3. mesto pa je pripadlo OŠ Stročja vas.

Med posamezniki so rezultati po kategorijah naslednji:
Do 9 let:
  1. mesto: Jure Kumin
  2. mesto: Aljaž Puconja
  3. mesto: Samo Škof
Do 12 let:
  1. mesto: Amadej Kastelic
  2. mesto: Mak Kovač
  3. mesto: Maj Pintarič
Do 15 let:
  1. mesto: Enej Meglič
  2. mesto: Nejc Hanc
  3. mesto: Dani Lenček Kranjec
Fantje in dekleta so tekmovali skupaj.   

Hvala vsem udeležencem in njihovim mentorjem za sodelovanje.


Več v Družabno