Doslej v DOSOR-ju že skoraj sto ustvarjalcev

Od 12. do 14. maja že 9. mednarodna likovna kolonija

Filip Matko Ficko, četrtek, 11. maj 2017 ob 17:01
DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija

DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija

DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, ni le običajen dom starejših, temveč je v svojih devetih letih postal že prava galerija umetniških del. Z organizacijo vsakoletne mednarodne likovne kolonije v mesecu maju ter z mesečnimi razstavami je skupno predstavil in odprl že skoraj 100 razstav priznanih slikarjev in kiparjev.

Tako DOSOR skrbi, da imajo starejši, ki cenijo umetnost, sodelavci, kot tudi ljubitelji umetnosti v Radencih in okolici priložnost prisostvovati kakovostni likovni umetnosti. Že v maju pa se nam obeta 9. DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija in presežena bo številka 100 kar se tiče umetniških ustvarjalcev. Kajti vsako leto jih sodeluje na koloniji najmanj 12, običajno 13, da pred koncem koledarskega leta izzide poseben DOSOR-jev umetniški koledar za naslednje koledarsko leto, v njem pa so objavljene reprodukcije sodelujočih umetnic in umetnikov na DOSOR-jevi likovni koloniji.

Že od samega odprtja, pred devetimi leti, v DOSOR-ju skrbijo, da starejše, svoje sodelavce ter ostale obiskovalce povezujejo z likovno umetnostjo. Vsako leto poleg večdnevne mednarodne likovne kolonije, ki DOSOR spremeni v pravo galerijo, organizirajo mesečne razstave priznanih likovnih umetnikov. Med že skorajda sto umetniki so svoja umetniška dela javnosti predstavili tudi priznani slikarji László Nemes, dr. Matjaž Duh, Elena Sigmund, Gregor Pratneker, Bogdan Čobal ter številni drugi.

V dneh od 12. do 14. maja bo potekala že 9. DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija. Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja, je prepričana: »Kakor že tradicionalno, bo tudi letošnja kolonija tematska, z namenom povezati umetnost ter jo približati starejšim in seveda celotni skupnosti. DOSOR s ponosom prezentira razstave prominentih slikarjev, povezuje umetnike z gospodarstvom ter skrbi za bogato kulturno dogajanje v Radencih in okolici. Med 12. in 14. majem bo DOSOR ponovno pravi atelje s kreativnostjo na vsakem koraku in veseli bomo, če nas bo obiskalo čim več ljubiteljev umetnosti.«


Več v Kultura in izobraževanje