V Veržeju tekli in s tem pomagali

Večgeneracijsko druženje v Veržeju ob projektu Tečem, da pomagam, Lions klubov Pomurja in OŠ Veržej

Prlekija-on.net, sobota, 13. maj 2017 ob 22:45
Tečem, da pomagam

Tečem, da pomagam

Praznovanje 100 letnice Lions organizacije po vsem svetu se prepleta tudi z aktivnim delom Lions klubov v Sloveniji, ki delujejo že 25 let, ter z vsakoletnim projektom Lions Distrikta Slovenije, Sodelovanje vseh treh pomurskih Lions klubov pri svojem humanitarnem delovanju je zelo povezovano, prav z različnimi predvsem ranljivejšimi skupinami in posamezniki.

Pobuda, da letos skupaj ponudijo roko in pomagajo Vzgojnemu domu Veržej v sklopu OŠ Veržej je bila z veseljem sprejeta. Pri svojem delu se trudijo, da varovance Vzgojnega doma aktivno vključujejo v delo šole in okolja. Ob tem dnevu sodelovanja na tematiko "Tečem, da pomagam." so vključili vse otroke vzgojnega doma in šole ter Društvo slepih in slabovidnih iz Murske Sobote, da so predstavili svojo dejavnost, svoje težave, ter svoj pogled na delo in življenje. Šolarji so razstavili svoje izdelke, pekli slastne palačinke, vsak pa je lahko prispeval prostovoljni denarni znesek, poleg simbolične startnine za sodelovanje v hoji ali teku. Marianum Veržej in Lončarska delavnica, sta pripravila male ploščice iz gline kot spomin na ta dan sodelovanja.

Številni udeleženci vseh generacij so prehodili ali pretekli krog ali dva na šolskem igrišču, izkusili kako je slep premagovati vsakdanje ovire z zavezanimi očmi in čepki v ušesih. Tako so predstavili dve zgodbi in soočili dva svetova ljudi – posameznikov, katerih življenje teče po drugačnih smernicah vsakdana. Prav vsi od njih pa imajo svoje potenciale, težave, izkušnje ter spoznanja in ravno to so želeli spoznati, deliti in prispevati s humanitarno noto za boljše delo in življenje. Odkrito so z njimi delili svoje izkušnje, želje in spoznanje.

Vzgojni dom pri OŠ Veržej nujno potrebuje novo opremo ter predvsem pleskanje obstoječih prostorov. Tako bodo z zbranimi  sredstvi 1.100 evrov prispevali pleskanje sten prostorov doma.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport