V Črenšovcih praznovali Fatimsko 100-letnico

Pripravili so poseben program in procesijo ob 100-letnici Fatimskih dogodkov

Matic Munda, nedelja, 14. maj 2017 ob 21:29
Fatimska 100-letnica

Fatimska 100-letnica

Marija se je v Fatimi na Portugalskem prikazovala od 13. maja do 13. oktobra leta 1917, trem pastirčkom Luciji, Frančišku in Jacinti. Vabila jih je, naj vsak dan molijo rožni venec in naj delajo pokoro tudi za druge. Povabila jih je k čaščenju njenega brezmadežnega srca. Razodela jim je tudi tri skrivnosti in Bog je vse te dogodke 13. oktobra 1917 potrdil s sončnim čudežem, katerega so videli ljudje, ki so bili zbrani pri zadnjem prikazovanju.

Osrednje praznovanje 100-letnice Fatimskih dogodkov za našo murskosoboško škofijo je potekalo 13. maja 2017 v  župnijski cerkvi Sv. Križa v Črenšovcih ob 15.00, ko se je začela molitvena ura. Ob 16.00 uri je bila slavnostna maša, ki jo je daroval murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf ob somaševanju župnikov murskosoboških župnij.

Pripravili so poseben program ter procesijo z Marijinim kipom. Škof je blagoslovil Marijine kapelice ter Marijine kipce in jih poslal po naših župnijah. Vse slovensko srečanje posvečenih Jezusovemu in Marijinemu Srcu pa bo 24. junija 2017 v Zaplazu v novomeški škofiji.

Verniki bodo tako lahko marsikje za nekaj časa sprejeli Marijin kipec na svoj dom ter ob njem molili, prosili in se zahvaljevali. Ob koncu praznovanja so pred cerkvijo poskrbeli še za pogostitev.


Več v Kultura in izobraževanje