Prleški cug v Koper

Iz Lotmerka v Koper 27. merca

Prlekija-on.net, sobota, 27. februar 2010 ob 11:066
Prleški cug v Koper

Prleški cug v Koper

Sporočamo van ka mote veko priliko, ka preživite lep den med tistimi s kerimi se lehko poveselite, ka znote je število mest omejeno na 200 zato nesmite dugo čakati. Cug bode v Koper pela 27. merca ob 6.00 iz Lotmerške veke postaje.

Drogi Prleki, pred nami je veki den, kerega nemo zlepega pozobili. Fseli si bomo na cug pa se pelali od Lotmerka do Kopra pa nazoj. Na cugi mo meli cejt za pedašijo lehko si bomo pogučali, se smijoli pa hecali. Dere bomo prišli v Koper bode nos avtobus odpela do mesta dogajaja, to je do jihove Taverne. Tan dobi fsakši keri de meja korto gulaš pa kupico pijače. Med totin cejton kej bomo jeli de se odvija program kerega bodo prpravili naši potniki, to pomeni tista drüštva, ki mojo kej za pokozati. Folklora, muzika, kakši hec pa kej de še si keri zmisla. Za toto se obrnte na PEPEKA 041 478 340

Meli bomo tüdi sprejem za naše gostitele mestne občine Koper. Keko nan je znono bode priša tüdi g. Župan POPOVIČ. Naš cejt je samo dve pa pol vüri v Kopri. Tega se moremo vsi zavedati pa poskrbeti ka bomo eden ovega spotili, kdo treba genoti dale. Po predstavitvi bode nos opet pela avtobus na želežniško postajo, če pa de meja keri željo pa de lehko ša peški, to je okoli dvo kilometra.
Tak ka de fsen jasno zakej gremo na cug.

Prvo je to ka se bomo meli fejn, ka mo meli cejt za pohecati se pa spoznati eden ovega. Ka bomo pokozali v Kopri kej znomo pa kej momo. Nejveč veselja de na cugi, zato mote fsi nalogo, ka ste dobre vole pa ka jo dote še drügin. V Kopri bode predstavitef PRLEKIJE kera de trpela dvo dni. Že v petek bodo postovlene stojnice na kerih bodo naše dobrote in bodo ponüjene Primorcon, poleg dobrot bode fse tisto kej momo dobrega prinas. Povdarek je na promociji turizma. Uspelo nan je ka so nas na mestni občini Koper lepo sprejeli in na podlagi tega je grota toti projekt. Prek LTO Ljutomer smo se dogučali ka bomo fsakšo leto šli z cugon na drügo mesto,pa na takši način povezali promocijo Prlekije. Zato ste vableni fsi tisti keri lehko kak koli predstovite svojo delo. Na LTO-ji pa se bote lehko prjavili če čete biti s svojoj ponüdboj dvo dni na stojnicah.

Kak se zrihtati za na cug?? Nejbole veseli bi bili ka ste oblečeni po starinsko, ka si zvežete šürc, na glavo klobük pod pazdihe pa kakši spletejok, v roke pa cekar v keren morejo biti dobrote kak so klobose, salame, falat s tünke pa domoči krüh. Frtoljak za pijačo pa je razpoznavni znak. Za jesti na cugi morete poskrberti sami pa teko ka de za to pa nazej,pa ka še lehko dote tistemi keri de bres fsega. Ženske morejo glih tak biti kak v storih cejtih če se le do. Fsakši pa keri mo kakši inštrument pa ga more vzeti sobon.

Teko van povemo ka bote znali zakej gremo na rejžo,moremo se rihtati po voznen redi, sami pa biti zrihtani tak ka do lidje vidli kdo smo pa kej smo.

Vse kej de vos več zanimalo bote zazvedli na totih numerah:
PEPEK 041 478 340,
MILAN 041 909 312
pa na stroni www.kunstni-prleki.si in www.prlekija-on.net


Več v Družabno