Ključarovci z visokim rezultatom ugnali domačine Černelavčane

Povratna polfinalna tekma bo potekala v četrtek, 18. maja 2017, ob 20. uri v Ključarovcih

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. maj 2017 ob 22:28
ŠD Černelavci - Transpak Ključarovci

ŠD Černelavci - Transpak Ključarovci

Četrtkov prvi polfinalni večer 1. slovenske malonogometne lige na travi Lige ENA je bil več kot uspešen za ekipo Transpak Ključarovci, ki je z visokim rezultatom 5:0 (2:0) nadigrala domačine ŠD Černelavci. Povratna polfinalna tekma bo potekala v četrtek, 18. maja 2017, ob 20. uri v Ključarovcih, kjer bo dokončno znano, kdo se bo pomeril v finalu s ŠD Ribno.

Pred več kot 150 gledalci so Transpak Ključarovci zasluženo slavili, saj so pokazali večjo željo po zmagi in bili v sami igri bolj domiselni. Domačini Černelavčani, ki bodo na povratni tekmi lovili razliko, so se po večini odločali za strele z daljave, vendar neuspešno. Junak polfinalnega večera je bil Rok Ropoša (Transpak Ključarovci), ki je nasprotnikovo mrežo zatresel kar štirikrat, en zadetek pa je prispeval še Mario Skuhala.

Ključarovci na čelu s trenerjem Mirkom Rožmanom že od samega začetka ne skrivajo, da si želijo postati prvaki. Vodja ekipe Transpak Ključarovci Kristian Vrbnjak je po tekmi izrazil zadovoljstvo: »Pred samo tekmo smo imeli mešane občutke, saj smo imeli zaradi poškodb in službenih obveznosti okrnjeno ekipo. Kljub temu smo na igrišče stopili borbeno in dali svoj maksimum, kar pa se nam je na koncu obrestovalo. Sedaj imamo pred povratno tekmo veliko prednost

Vodja domačinov Černelavčanov Sebastjan Viher je po tekmi priznal premoč gostov, ki jih ocenjuje kot kakovostnega nasprotnika: »K tekmi smo pristopili preveč ležerno, brez vsakršne agresivnosti in bili že uvodoma kaznovani z dvema zadetkoma. V nadaljevanju smo sicer poizkušali igrati, vendar sta nas začetna zadetka tako rekoč vrgla iz tira, kar se je poznalo tudi v nadaljevanju. Transpak Ključarovci so se izkazali za zelo kakovostno ekipo, mi pa moramo na povratni tekmi pokazati precej več, če želimo popraviti vtis s prve tekme

Tekmovanje Lige ENA se bliža koncu, 26. maja bo namreč ob 20. uri v Pečarovcih potekalo finale, kjer bo znan 1. državni prvak Slovenske malonogometne zveze.

Foto: Nino Peček


Več v Šport