Skupina Mojca izdala prvi album z naslovom Brez meja

Na plošči se zvrsti devet avtorskih pesmi, katerih rdeča nit je razmišljanje o različnih življenjskih situacijah

Prlekija-on.net, torek, 16. maj 2017 ob 14:48
Mojca, foto: Žan Zupančič

Mojca, foto: Žan Zupančič

V četrtek, 11. maja, je izšel prvi album skupine Mojca z naslovom Brez meja. Na plošči se zvrsti devet avtorskih pesmi, katerih rdeča nit je razmišljanje o različnih življenjskih situacijah.

Mojca, avtorica besedil in glasbe pravi, da so skladbe zrcalo časa, v katerem so nastajale. V besedilih se pogosto vrača v preteklost, vendar z optimizmom zre v prihodnost. Poslušalce nagovarja k razumevanju odnosov med ljudmi, ljubezni in prijateljstvu. Govori o vzponih in padcih vsakdana, vendar misli vedno zaključi pozitivno. Glasbeno se giblje med funkom in poprockom, vmes pa ritem albuma umiri z baladami, kjer v ospredje stopi Mojca Prejac s svojo akustično kitaro.

Kvartet glasbenikov v spremljevalni zasedbi izhaja iz jazz vod, zato tudi jazz ritmi niso nič nenavadnega v njihovih pesmih. Kantavtorici Mojci ob boku stojijo basist Luka Herman Gaiser, bobnar Jože Zadravec, kitarist Domen Gnezda in klaviaturist Robert Ožinger. Album Brez meja je nastal v studiu 22 RTV Maribor, vokali pa so bili posneti v studiu Presound. Producent plošče je Jože Zadravec.

Mojca - Brez meja
Mojca - Brez meja, foto: Vedran Tomšić


Več v Glasba in film