Policija podala predlog za prepoved koncerta Marka Perkovića Thompsona

Razprodan koncert Thompsona v Mariboru je pod vprašajem

Prlekija-on.net, torek, 16. maj 2017 ob 17:5918
Policija

Policija

Na PU Maribor so v ponedeljek, 15. maja, na Upravno enoto Maribor podali predlog za prepoved prijavljene javne prireditve koncerta glasbenika Marka Perkovića Thompsona, "saj ocenjujemo, da so na podlagi na novo pridobljenih informacij in zaznav dogodkov, izpolnjeni zakonski pogoji za tak ukrep. Gre za informacije, ki kažejo na povečano varnostno tveganje zaradi nevarnosti, da bo koncert izrabljen za izvrševanje kaznivih ravnanj, opredeljenih v 1. odst. 6. člena ZJZ," so sporočili iz PU Maribor.

"Policija je dolžna vzdrževati javni red na javnih prireditvah, zato v povezavi z vsako javno prireditvijo spremlja varnostne razmere, ki so vezane na tak dogodek. Tako je spremljanje varnostnih razmer v povezavi s prireditvijo potekalo tudi v tem primeru, vse od vložitve predloga organizatorja za pridobitev dovoljenja. Glede na izkušnje iz drugih držav je PU Maribor zbirala elemente in ocenjevala varnostne okoliščine tega dogodka s posebno pozornostjo," so pojasnili.

"Med drugim smo pridobili informacije v povezavi s prodajo vstopnic za koncert preko spletnih ponudnikov na Hrvaškem in v Avstriji. Podana je utemeljena verjetnost, da se bodo koncerta udeležili posamezniki iz okolij, kjer so bili koncerti glasbenika prepovedani, oz. se bodo koncerta z namenom vsiljevanja in izvrševanja kaznivih ravnanj udeležili njegovi radikalni privrženci iz Hrvaške, organizator pa nima nobenega vpogleda v kategorijo obiskovalcev, v smislu ogroženosti reda na prireditvi, tako doma kot v tujini. Prav tako razpolagamo z informacijo o shodu naprotnikov tega koncerta, kar dodatno povečuje varnostno tveganje v povezavi s koncertom," so še sporočili iz PU Maribor.

Upravna enota Maribor o predlogu za prepoved prijavljene prireditve še odloča.

Koncert Thompsona bo oz. bi moral biti, če bo do prepovedi prišlo, v soboto, 20. maja v Festivalni dvorani v Mariboru. Koncert je bil razprodan.

Oglasil se je tudi župan Mestne občine Maribor, Andrej Fištravec, ki poziva UE Maribor, da sledi predlogu policije in ne izda dovoljenja za koncert.
Komentarji (18)

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika