Policisti v poostrenem nadzoru prireditve opravili 68 zasegov prepovedanih drog

Policisti nad Lampiončke: v večini primerov je šlo za prepovedano drogo konopljo, v šestih za amfetamin, kokain (3) in GHB (1)

Prlekija-on.net, sreda, 17. maj 2017 ob 15:4911
Lampiončki

Lampiončki

Kriminalisti in policisti 13 policijskih enot Policijske uprave Maribor so med poostrenim nadzorom, z namenom odkrivanja in preprečevanja kaznivih dejanj in prekrškov povezanih s prepovedanimi drogami in ostalih kaznivih dejanj sekundarne kriminalitete, na torkovi prireditvi na območju študentskega kampusa v Mariboru, opravili kar 68 zasegov prepovedanih drog. V večini primerov je šlo za prepovedano drogo konopljo, v šestih za amfetamin, kokain (3) in GHB (1). Po opravljeni analizi snovi bo po vseh zbranih obvestilih uvedenih 63 hitrih postopkov zaradi kršitve določil 33. člena Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD) in podani 3 obdolžilni predlogi za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče v Mariboru.

"Konoplja tako kratkoročno, kot dolgoročno negativno vpliva na naše zdravje. Ker se bliža konec šolskega leta in počitnice, ko se tveganje za uporabo drog še poveča, mlade pozivamo, da ne posegajo po drogah in alkoholu, še posebej, kadar sedajo za volan", so še ob tem zapisali pri PU Maribor.


Več v Črna kronika