Humanitarni tek »10 krogov za 10 nasmehov« tudi letos v Ljutomeru

V Ljutomeru bo tek izveden v sredo, 31. 5. 2017, med 16.00 in 20.00 uro, zbrana sredstva pa se bodo zbirala za dijakinjo iz GFML Ljutomer in njeno družino

Prlekija-on.net, četrtek, 18. maj 2017 ob 10:11
10 krogov za 10 nasmehov

10 krogov za 10 nasmehov

Že nekaj let na območju celotne Slovenije v mesecu maju in juniju, pod okriljem društva »Vztrajaj – Never Give up« poteka humanitarna akcija oziroma tek, »10 krogov za 10 nasmehov«, katerega namen je zbiranje sredstev za pomoči potrebnim. Letošnja akcija se začne 26. 5. 2017, s tekom v Trbovljah in se nato nadaljuje s tekom vsak dan v drugem mestu, konča pa se 4. 6. 2017 v Ljubljani - Tacnu. Med 10 mest je letos ponovno uvrščen tudi Ljutomer, kjer bo tek izveden v sredo, 31. 5. 2017, med 16.00 in 20.00 uro, na atletskem stadionu v športnem centru.

Lansko leto je bil v Ljutomeru izveden tek drugo leto zapored, glede na pozitiven odziv, ko je bilo zbrano preko 1.000 evrov, je letos Ljutomer ponovno uvrščen v eno od desetih mest v Sloveniji, kjer bo potekal humanitarni tek. Zbrana sredstva bodo namenjena socialno ogroženim in hudo bolnim osebam. Zgodbe družin in posameznikov so res žalostne in neizprosne, predvsem gre za hujše bolezni in invalidne otroke ter za velike socialne stiske, zato si res zaslužijo pomoč. Na območju UE Ljutomer se bodo sredstva zbirala za dijakinjo iz GFML Ljutomer in njeno družino.

Pokažimo in dokažimo, da nam ni vseeno za težave drugih. Zato pridimo v čim večjem številu. Pretečena razdalja ni pomembna, vsak udeleženec teče kolikor želi, lahko se hodi ali pa se s samo udeležbo prispeva želeni znesek in se tako pokaže humanitarnost in spoštovanje do sočloveka, ki potrebuje pomoč.

Spodaj je nekaj utrinkov iz lanskega teka.


Galerija


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Šport