V Radoslavcih so se družili starejši krajani

Najstarejša udeleženka Ivanka Klobučar je dopolnila devetdeset let

Branko Košti, petek, 19. maj 2017 ob 16:15
Srečanje starejših krajanov KS Radoslavci

Srečanje starejših krajanov KS Radoslavci

V četrtek, 18. maja, je Občina Ljutomer skupaj s KS Radoslavci in ob pomoči OZ RKS Ljutomer, pripravilo tradicionalno srečanje starejših krajanov z območja KS Radoslavci. Poleg občanov in občank, kateri so dopolnili 70 let starosti, so organizatorji v goste povabili tudi pevce in glasbenike iz Doma starejših občanov Ljutomer, saj kar nekaj starostnikov s tega območja preživlja jesen življenja v tej ustanovi.

Prireditev, katero je povezovala Liljana Peršak, se je pričela s pozdravnim nagovorom predsednika KS Radoslavci Janeza Rudolfa in nadaljevala s kulturnim programom v izvedbi učenk OŠ Mala Nedelja, pevskega zbora DSO Ljutomer, pevk ljudskih pesmi Soside iz KD A. Krempl Mala Nedelja in recitatorke Milice Zmazek, članice literarne sekcije tega društva.

Udeležencem je v imenu občine Ljutomer spregovoril podžupan Janko Špindler, dobre želje v imenu OZ RK Ljutomer je prenesla Zlatka Cimerman, v imenu DU Ljutomer je prisotne pozdravila predsednica Slavica Sunčič.

Posebne pozornosti sta bila deležna najstarejši udeleženec Janez Žnidarič in najstarejša udeleženka Ivanka Klobučar, katerima sta priložnostna darila izročila podžupan Janko Špindler in predsednik KS Janez Rudolf. Ivanki, ki je dan pred srečanjem dopolnila devetdeset let življenja, je poleg šopka pripadlo še posebno darilo – prva zgoščenka ljudskih pevk Soside, s času primernim naslovom Prišel je majnika čas.


Več v Kultura in izobraževanje